‘Wachten tot septemberverklaring voor begrotingscijfers’

© Belga

De Vlaamse regering onthoudt zich voorlopig van alle commentaar op de begrotingscijfers. Eerder vroeg Groen nog om het parlement bijeen te roepen om de financiële nota van Bourgeois I te bekijken. Daarvoor zal tot de septemberverklaring gewacht moeten worden.

De Vlaamse regering onthoudt zich voorlopig van alle commentaar op de begrotingscijfers. Dat laat Kris Snijkers, woordvoerder van Vlaams minister-president Geert Bourgeois, weten aan Belga.

‘De krachtlijnen van de begroting worden, zoals steeds het geval is, door de minister-president bij de septemberverklaring gegeven. Nadien wordt het gedetailleerde budget aan het Vlaams parlement voorgelegd’, laat Snijkers weten.

De woordvoerder reageert hiermee op het verzoek van Björn Rzoska, Vlaams fractieleider van Groen, om het parlement bijeen te roepen zodat ze zich kunnen buigen over de financiële nota van de regering-Bourgeois. Dit nadat verschillende kranten zaterdag over de besparingsmaatregelen van de nieuwe Vlaamse regering hadden bericht. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content