Volgens de Centra voor Controle en Preventie van Ziekte gaat het om het Enterovirus D68, dat een longaandoening veroorzaakt bij kinderen in de leeftijdsgroep van 6 maanden tot 15 jaar in tien Amerikaanse staten, vooral in het midden van de VS.

Ongeveer 900 kinderen werden sinds 18 augustus en tot het voorbije weekend door het virus getroffen en 86 van hen, vooral kinderen met astma, werden gehospitaliseerd, dikwijls via spoedopname. Geen enkel kind is aan de ziekte gestorven. 500 van de gevallen deden zich voor in Kansas, Missouri.

Terug naar school

Maar de verspreiding over kinderen en over de staten is nog volop aan de gang, en maandag zijn er volgens de Denver Post honderden nieuwe gevallen gemeld.

De symptomen zijn vergelijkbaar met een zware verkoudheid.

Volgens Anne Schuchat van de Centra voor Controle en Preventie van Ziekte is Enterovirus D68 een onbekende variant op virussen die doorgaans van einde zomer tot herfst woeden, en die doorbreken bij de start van het schooljaar.

De meeste kinderen geraken er door een week uit te zieken weer bovenop.

(RR)

Volgens de Centra voor Controle en Preventie van Ziekte gaat het om het Enterovirus D68, dat een longaandoening veroorzaakt bij kinderen in de leeftijdsgroep van 6 maanden tot 15 jaar in tien Amerikaanse staten, vooral in het midden van de VS.Ongeveer 900 kinderen werden sinds 18 augustus en tot het voorbije weekend door het virus getroffen en 86 van hen, vooral kinderen met astma, werden gehospitaliseerd, dikwijls via spoedopname. Geen enkel kind is aan de ziekte gestorven. 500 van de gevallen deden zich voor in Kansas, Missouri.Maar de verspreiding over kinderen en over de staten is nog volop aan de gang, en maandag zijn er volgens de Denver Post honderden nieuwe gevallen gemeld.De symptomen zijn vergelijkbaar met een zware verkoudheid.Volgens Anne Schuchat van de Centra voor Controle en Preventie van Ziekte is Enterovirus D68 een onbekende variant op virussen die doorgaans van einde zomer tot herfst woeden, en die doorbreken bij de start van het schooljaar.De meeste kinderen geraken er door een week uit te zieken weer bovenop.(RR)