Voorzitter rechtbank Hasselt ‘stelt minister Geens in gebreke’

Tony Heeren, voorzitter van de rechtbank in Hasselt © BELGA

Tony Heeren, de voorzitter van de rechtbank van Hasselt, heeft minister van Justitie Koen Geens formeel in gebreke gesteld. Hij neemt het niet meer dat er nog altijd geen onderhoudscontract is voor het justitiepaleis in Hasselt.

Ten laatste tegen 15 juni wil hij van de minister een formeel engagement, anders overweegt hij het gebouw te sluiten, schrijft Het Belang van Limburg.

Anderhalf jaar na de officiële ingebruikname van het gerechtsgebouw in Hasselt, is er nog altijd geen onderhoudscontract. Het gevolg is niet alleen dat er geen ramen worden gezeemd, maar ook en vooral dat de technische installaties niet worden onderhouden.

Ramen dicht

Daardoor zijn er grote problemen met de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid, ook omdat geen enkel raam in het dertien verdiepingen hoge gebouw kan worden geopend.

De airco liep bovendien lichte schade op bij een elektriciteitspanne.

Tony Heeren voelt zich verantwoordelijk voor het welzijn van de 400 personeelsleden en heeft in een officieel schrijven de minister van Justitie formeel in gebreke gesteld voor het uitblijven van het onderhoudscontract.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content