‘Voortvluchtige dader gesignaleerd in de buurt van Koning Boudewijnstadion’

Abdeslam Salah © AFP

De medeverdachte van de terreuraanslagen in Parijs, kon voorlopig nog niet gevat worden en zal wellicht strijdend ten onder willen gaan.

Volgens De Standaard zou de voortvluchtige Salah Abdeslam na de aanslagen in Parijs gezien zijn aan het Koning Boudewijnstadion. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon kon dit nieuws in De Ochtend op Radio 1 niet bevestigen, maar zei wel dat zolang Abdelslam nog op vrije voeten is, het dreigingsniveau in heel België op 3 blijft. Jambon bevestigt wel dat de politieactie van gisteren in Molenbeek als doel had Abdeslam op te pakken.

Salah Abdeslam keerde vrijdagnacht na de aanslagen in Parijs terug naar België. Hij trommelde daarvoor een vriend op die hem met de auto terug naar ons land bracht. Onderweg werden de twee verschillende keren gecontroleerd, maar ze mochten niettemin verder rijden.

De medeverdachte van de terreuraanslagen kon voorlopig dus nog niet gevat worden en zal wellicht strijdend ten onder willen gaan. Vandaar dat de oefenwedstrijd tussen België en Spanje van vanavond afgelast werd. Het is ook de aanleiding voor de verhoging van het dreigingsniveau voor heel het land.

Nieuw opsporingsbericht

De federale politie heeft ondertussen in de nacht van maandag op dinsdag een nieuw opsporingsbericht voor Salah Abdeslam verspreid. Het opsporingsbericht werd op vraag van de Brusselse onderzoeksrechter verspreid, zo wordt meegedeeld door de federale politie. Zondag had ons land al een internationaal aanhoudingsbevel uitgeschreven.

Er wordt opnieuw benadrukt dat Abdeslam een gevaarlijk persoon is. Mogelijk is hij ook gewapend. “Er wordt aan iedereen gevraagd die betrokkene opmerkt om geen enkel persoonlijk initiatief te nemen en onmiddellijk de politie te verwittigen.”

De 26-jarige Abdeslam is slank, is 1m75 lang en heeft bruine ogen. Wie informatie heeft, kan contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800/30.30.0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content