Voldoende handtekeningen om Gents hoofddoekenverbod af te schaffen

Er zijn voldoende handtekeningen verzameld om de Gentse gemeenteraad de intrekking te vragen van het hoofddoekenverbod.

Er zijn voldoende handtekeningen verzameld om de Gentse gemeenteraad de intrekking te vragen van het verbod op het dragen van uiterlijke kentekenen van religieuze, levensbeschouwelijke, filosofische, ideologische of politieke aard door personeelsleden in loketfuncties.

De stad Gent meldt, na onderzoek van de formele vereisten, dat het voorstel ontvankelijk is.

Het voorstel wordt op de gemeenteraad van 27 mei behandeld. De initiatiefnemers, met name het Minderhedenforum dat steun kreeg van een hele rits socioculturele organisaties, mogen hun voorstel op de gemeenteraad toelichten. Daarna beslist de raad of ze bevoegd is om te beslissen over de materie en volgen de politieke debatten, afgesloten met een stemming.

Steun van SP.A en Groen

“De gemeenteraad kan beslissen om over het voorstel te stemmen, maar kan ook beslissen om de stemming over het punt uit te stellen naar de volgende gemeenteraad, met de bedoeling de zaak grondiger te bespreken en voor te bereiden in de bevoegde commissie”, merkt de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) wel nog op.

Over de kwestie staat niets in het bestuursakkoord en eerder werd gezegd dat de coalitiepartners vrij beslissen wat hun stemgedrag is. Verwacht wordt dat SP.A en Groen het voorstel zullen steunen. Zij hebben samen een meerderheid in zetelaantal. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content