Zulte Waregem verloor met 3-2 bij Cercle Brugge, dat in de tweede helft nog sterk kwam opzetten. Waregem had de heenwedstrijd echter met 1-0 gewonnen en mag dus verder naar de halve finale.

In die halve finale ontmoet Zulte Waregem AA Gent. Dat had dinsdag een strafschoppenreeks nodig om KV Kortijk klein te krijgen. Kortrijk haalde het na verlengingen met 1-0, maar had daar niks aan, omdat de heenmatch in Gent met dezelfde score geëindigd was. De penaltyreeks eindigde met 4-5.

Lokeren haalde het met 4-2 tegen Westerlo. Dat ging bepaald niet zonder moeite, want de laatste overlevende tweedeklasser leidde diep in de tweede helft nog met 0-2. Lokeren had eerder met 0-1 gewonnen in Westerlo.

De Waaslanders komen in de halve finale uit tegen KV Oostende. Dat stuntte tegen bekerhouder Racing Genk. Oostende haalde het na verlengingen met 1-0. De heenwedstrijd was op een doelpuntenloos gelijkspel geëindigd.

De halve finales:

AA Gent - Zulte Waregem

Lokeren - Oostende

De heenwedstrijden worden afgewerkt op 29 januari, de terugwedstrijden op 5 februari.

Zulte Waregem verloor met 3-2 bij Cercle Brugge, dat in de tweede helft nog sterk kwam opzetten. Waregem had de heenwedstrijd echter met 1-0 gewonnen en mag dus verder naar de halve finale.In die halve finale ontmoet Zulte Waregem AA Gent. Dat had dinsdag een strafschoppenreeks nodig om KV Kortijk klein te krijgen. Kortrijk haalde het na verlengingen met 1-0, maar had daar niks aan, omdat de heenmatch in Gent met dezelfde score geëindigd was. De penaltyreeks eindigde met 4-5.Lokeren haalde het met 4-2 tegen Westerlo. Dat ging bepaald niet zonder moeite, want de laatste overlevende tweedeklasser leidde diep in de tweede helft nog met 0-2. Lokeren had eerder met 0-1 gewonnen in Westerlo.De Waaslanders komen in de halve finale uit tegen KV Oostende. Dat stuntte tegen bekerhouder Racing Genk. Oostende haalde het na verlengingen met 1-0. De heenwedstrijd was op een doelpuntenloos gelijkspel geëindigd.AA Gent - Zulte Waregem Lokeren - OostendeDe heenwedstrijden worden afgewerkt op 29 januari, de terugwedstrijden op 5 februari.