Vlaamse regering keurt ruimtelijke plannen voor Uplace definitief goed

Uplace © .

De Vlaamse regering heeft de ruimtelijke plannen voor Uplace definitief goedgekeurd ondanks bezwaren van de Raad van State.

Eerder formuleerde de Raad van State ernstige bezwaren bij de nieuwe ruimtelijke plannen van de Vlaamse regering rond het winkelcomplex Uplace.

Dat ging om een advies aan de regering. Nu de regering een definitieve beslissing heeft genomen, kunnen klagers eventueel naar de Raad van State stappen voor een arrest. Dat wordt wellicht de echte test voor het Uplace-dossier.

Minister president Geert Bourgeois had het vorige maand over de rechtzekerheid wanneer het gaat over Uplace, als motivatie om het project goed te keuren. ‘Het is een rotdossier maar we moeten woord houden’, klonk het bij fractieleider Matthias Diependaele.

De oppositie noemt Uplace heeft al langer kritiek op het project, maar in het Vlaams parlement is ook vanuit de meerderheid voornamelijk kritiek te horen op het project. Bart Somers (Open VLD) en Koen Van den Heuvel (CD&V) zijn als burgemeester van Mechelen en Puurs allerminst vragende partij voor een groot shoppingcentrum in de regio. (TE)

Bekijk ook: aanstekelijke Uplace-parodie: ‘Keur dat dossier eens goed, en snel’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content