Vlaamse overheid haalt vacature met hoofddoek van Twitter

© Twitter

Gisterenavond publiceerde de Vlaamse Overheid op Twitter een vacature met op de een vrouw die een hoofddoek droeg. Na tal van negatieve reacties is deze tweet ondertussen verwijderd. Volgens minister van Bestuur Liesbeth Homans omdat de neutraliteit van de overheid bewaard moet blijven.

Gisterenavond publiceerde de Vlaamse Overheid een vacature voor de werfreserves voor beleidsmedewerkers en juristen. Op de bijgevoegde foto was tot gisteren een vrouw te zien die een hoofddoek droeg.

De foto past in een bredere campagne van de Vlaamse Overheid die diversiteit binnen haar gelederen wil aanmoedigen. ‘Bij de Vlaamse Overheid is er plaats voor iedereen’, staat er op de verscheidene foto’s.

Nadat de bewuste foto eenmaal online werd geplaatst, kwamen er tal van negatieve en racistische reacties. Vervolgens werd de tweet verwijderd van de Twitteraccount. Daarop reageerden dan weer anderen die zich afvroegen waarom de tweet überhaupt werd verwijderd.

https://twitter.com/matthias_somers/status/902501084220067841matthias somershttps://twitter.com/matthias_somers

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Toon De Bock, woordvoerder van minister van Openbaar Bestuur Liesbeth Homans, zegt aan De Standaard dat de vele reacties ertoe hebben geleid dat de tweet uiteindelijk werd verwijderd. Volgens de Bock is er door de foto ‘een fout verwachtingspatroon ontstaan.’

Ook Homans reageerde ondertussen op het voorval. Zij stelt dat de negatieve reacties op de vacature haar compleet zijn ontgaan. De foto is daarentegen verwijderd omdat die de neutraliteit van de diensverlening van de Vlaamse Overheid niet respecteert’, aldus de Minister. Drie jaar geleden zei Homans nochtans dat er geen verbod op religieuze kentekens voor Vlaamse ambtenaren zou komen.

De commotie is opmerkelijk, aangezien er eerder een andere foto van de vrouw verscheen op de website van de Vlaamse overheid. Ook toen droeg ze een hoofddoek.

https://twitter.com/LiesbethHomans/status/902511406985117700Liesbeth Homanshttps://twitter.com/LiesbethHomans

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content