Vlaams Bouwmeester ontslagen nog voor verdwijnen functie

Hoewel de functie sowieso in 2015 zou worden afgeschaft, werd Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen ontslagen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist na een auditrapport.

De ambtstermijn van architect en journalist Peter Swinnen zou aflopen in 2015. Volgens het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering werd de functie van Vlaams Bouwmeester namelijk geëlimineerd. Maar Swinnen werd nu vervroegd aan de deur gezet.

Viceministerpresident Liesbeth Homans (N-VA) liet verstaan, dat over het ontslag van de derde Vlaamse Bouwmeester die in 2010 aantrad, beslist werd na een auditrapport dat werd opgesteld na een ‘forensisch auditonderzoek’, zo bericht De Standaard. Noch de regering, noch de diensten van de Vlaams Bouwmeester waren bereid om meer informatie te geven.

Ruimtelijke Ordening

Hoewel de functie weldra verdwijnt, meent de regering dat de continuïteit na het ontslag van Swinnen gegarandeerd is. De adjunct-Vlaams Bouwmeester zal tijdelijk de leiding van de dienst overnemen.

De functie van Bouwmeester zal vervangen worden door een college van vijf deeltijdse experts, schrijft De Standaard nog. De diensten zullen deel uitmaken van de administratie Ruimtelijke Ordening. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content