Vilvoorde wil renovatie station juridisch afdwingen: ‘Er zijn al ongelukken gebeurd’

© Belga

De geplande renovatiewerken aan het station van Vilvoorde werden uitgesteld tot ten vroegste 2018. Nu dreigt burgemeester Hans Bonte (SP.A) – nadat hij ermee dreigde het station te sluiten – juridische stappen tegen NMBS en Infrabel te nemen.

Burgemeester Hans Bonte (SP.A) zegt juridische stappen te overwegen om de NMBS en Infrabel te dwingen renovatiewerken uit te voeren aan het station van Vilvoorde om de veiligheid voor de treingebruikers te verbeteren. Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) zou morgen/woensdag een bezoek brengen aan het station om zich van de situatie te vergewissen, maar heeft dat zonder opgave van reden voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Uitgesteld tot 2018

Er is al jaren sprake van plannen om het vervallen treinstation te renoveren. Midden 2014 meldde Infrabel dat het hiervoor 20 miljoen euro had voorzien en dat de werken nog dat jaar zouden kunnen starten. Al eind vorig jaar bleek echter dat de plannen wegens budgettaire beperkingen uitgesteld waren.

Midden februari kreeg Vilvoorde de melding van Infrabel dat er van de optie tot vervroeging van de werken voorlopig geen sprake kan zijn. Ze zouden nu ten vroegste in 2018 starten.

Station sluiten

Bonte wijst al jaren op het gevaar van de stationsinfrastructuur voor de treinreiziger en dreigde er een jaar geleden zelfs mee het station te sluiten als er niet dringend maatregelen genomen werden.

CD&V, dat in Vilvoorde in de oppositie zit, vraagt inmiddels dat het stadsbestuur de meest gevaarlijke punten in het station inventariseert en deze overmaakt aan minister Galant. “Er zijn al ongelukken gebeurd op de perrons”, aldus woordvoerder Peter Van Kemseke. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content