Video | Nieuws

Video: Undercover op een IS-vrouwenbijeenkomst

Islamitische Staat (IS) een mannenzaak? Niet helemaal, zo blijkt uit een undercoverreportage die FAROEK morgen uitzendt. Een Britse journaliste ging een jaar lang undercover bij vrouwelijke aanhangers van IS die strijders ronselen om te vertrekken naar Syrië. De operatie onthult hoe de vrouwen zich organiseren en voorbereiden om te vertrekken naar Syrië.

Onder de schuilnaam Aïsha en verborgen onder een sluier, zoekt de journaliste contact met aanhangers van IS in Groot-Brittannië. Ze komt terecht in een clubje van extremistische vrouwen. Via tweets en sms’en krijgt ze stap voor stap uitgelegd wat ze precies moet doen. Op verschillende bijeenkomsten zijn we dankzij verborgen camera’s getuige van vrouwelijke haatpredikers.

“Dit is niet het eerste complot tegen gelovigen. Dit is niet de eerste coalitie die tegen het kalifaat gesloten wordt. Maar Allah zal ze één na één vernietigen”, horen we op een bijeenkomst van de vrouwen, ergens in Oost-Londen. De hele reportage zie je morgen in FAROEK, om 22.35 uur bij VTM.

Islamitische Staat een mannenzaak? Niet helemaal, zo blijkt uit een undercoverreportage die FAROEK morgen uitzendt. Een Britse journaliste ging een jaar lang undercover bij vrouwelijke aanhangers van IS die strijders ronselen om te vertrekken naar Syrië. De operatie onthult hoe de vrouwen zich organiseren en voorbereiden om te vertrekken naar Syrië. Onder de schuilnaam Aïsha en verborgen onder een sluier, zoekt de journaliste contact met aanhangers van IS in Groot-Brittannië. Ze komt terecht in een clubje van extremistische vrouwen. Via tweets en sms’en krijgt ze stap voor stap uitgelegd wat ze precies moet doen. Op verschillende bijeenkomsten zijn we dankzij verborgen camera’s getuige van vrouwelijke haatpredikers. “Dit is niet het eerste complot tegen gelovigen. Dit is niet de eerste coalitie die tegen het kalifaat gesloten wordt. Maar Allah zal ze één na één vernietigen”, horen we op een bijeenkomst van de vrouwen, ergens in Oost-Londen. De hele reportage zie je morgen in FAROEK, om 22.35 uur bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content