VIDEO: relschopper slaat politiecommissaris langs achter knock-out

Politiecommissaris Pierre Vandersmissen wordt op de nationale betoging van 24 mei 2016 van achter aangevallen en neergeslagen door een man in rode outfit. © Belga

Tijdens de nationale betoging heeft een relschopper een politiecommissaris in de rug aangevallen en een klap op het achterhoofd gegeven. De commissaris bleeg bewegingloos liggen.

Op videobeelden van Belga is te zien hoe politiecommissaris Pierre Vandersmissen van achter aangevallen en neergeslagen wordt door een man in rode outfit. De man haalt hard uit en vlucht vervolgens weg. De politiecommissaris blijft bewegingsloos liggen, maar krijgt toch nog voorwerpen naar hem geslingerd. Andere politieagenten konden hem uiteindelijk ontzetten, waarna hij voor verzorging naar het ziekenhuis kon.

De commissaris, die doorgaans verantwoordelijk is voor het in goede banen leiden van betogingen, voerde op zijn eentje en zonder helm een verbeten strijd tegen een tiental relschoppers. Gewapend met een bus pepperspray raakte hij ingesloten tussen de oproerkraaiers. Het is niet duidelijk of er op de outfit van de agressor, die rood T-shirt, rood sjaaltje en rode pet droeg, ABVV-tekens stonden. Pas na het incident kwam de oproerpolitie massaal in actie.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content