Video: de absurde campagnespeech van Donald Trump integraal

Donald Trump © Belga Image

‘Mexicanen zijn verkrachters’, ‘Ik laat een muur bouwen om immigranten tegen te houden’ en ‘Obamacare is een grote leugen’: de toespraak waarmee Donald Trump zijn kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen aankondigde, stond bol van de stoere quotes.

De Amerikaanse zender NBC knipt de banden met vastgoedtycoon Donald Trump door omwille van diens beledigende uitspraken over Mexicanen. Bij de voorstelling van zijn presidentskandidatuur twee weken geleden noemde hij Mexicanen verkrachters en beloofde hij een muur te laten bouwen langs de zuidelijke grens van de Verenigde Staten om ze tegen te houden. Het legt hem alvast geen windeieren, want in de peilingen doet de steenrijke, flamboyante Republikein het steeds beter.

De absurde maar tegelijk vermakende speech, die maar liefst drie kwartier duurde, stond overigens bol van de stoere quotes. Een bloemlezing…

Wij hebben geen overwinningen meer. Wanneer was de laatste keer dat iemand ons bijvoorbeeld China heeft weten verslagen? Ze maken ons af! Ik klop China voortdurend

Wanneer verslagen we Mexico aan de grens? Ze lachen met ons. En nu doen ze het economisch beter dan ons. Geloof me, ze zijn onze vriend niet

De VS is een dumpingterrein voor ieders problemen geworden. Als Mexico zijn mensen stuurt, sturen ze niet de besten. Ze sturen mensen met een heleboel problemen. Zij brengen drugs, misdaad, het zijn verkrachters. Ik neem aan dat er goede mensen tussenzitten, maar ik praat met grenswachters en zij zeggen ons wat we binnenkrijgen

Islamitisch terrorisme eet grote delen van het Midden-Oosten op. Ze zijn rijk, ik concurreer met hen. Ze hebben juist een hotel gebouwd in Syrië, geloof je dat? Als ik een hotel moet bouwen, moet ik intrest betalen. Zij niet, want ze namen de olie die wij hadden moeten nemen toen we Irak verlieten. En wat ze niet hebben, dat heeft Iran.

Obamacare is een grote leugen. De kosten gaan door het dak. Je moet al letterlijk aangereden worden door een tractor om er voordeel uit te halen.

Onze vijanden worden dag na dag sterker, wij als land steeds zwakker. Zelfs ons kernwapenarsenaal werkt niet, zo werd onlangs duidelijk. Ik vond het vreselijk dat het op de televisie te zien was, want dat stuurt signalen naar mensen als Poetin. Zij denken: ‘Dat is een een groep mensen, een natie die niet weet wat ze aan het doen zijn’.

Politici worden gecontroleerd door lobbyisten

Ik zou verschillende dingen realiseren, heel snel. Ik zou Obamacare herroepen. Ik zou een grote muur bouwen langs onze zuidelijke grens en Mexico ervoor doen betalen. Let op mijn woorden. En niemand bouwt muren beter dan ik, geloof me.

Ik heb niemands geld nodig, dat is fijn. Ik gebruik mijn eigen geld. Ik gebruik geen lobbyisten, geen sponsors. Ik ben echt rijk, dat kan ik je meteen laten zien.

Bekijk de integrale toespraak van Donald Trump

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content