Vete tussen twee families aan basis schietincident Brussel-Zuid

© Belga Image

Dat meldt het Brusselse parket. De identiteit van de verdachte die het schot loste, is gekend, maar hij is nog niet opgepakt.

Het incident vond kort na 17.00 uur plaats, toen in het station een luide knal te horen was. Grote groepen mensen begonnen daarop in paniek het station te verlaten, begeleid door mensen van Securail en de politie. Ook militairen en ziekenwagens kwamen ter plaatse. Een eerste onderzoek leek uit te wijzen dat iemand een voetzoeker had laten ontploffen, maar op bewakingsbeelden in het station was te zien hoe een persoon in de centrale hal van het station, beneden aan de trappen naar perron 9 en 10, een schot loste, gericht op de grond. Die verdachte verliet nadien het station. Gewonden vielen er niet.

‘Verschillende personen werden gisterenavond verhoord als getuige’, zegt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. ‘Onder meer uit deze verklaringen blijkt dat een vete tussen twee families, die al jaren teruggaat, aan de basis zou liggen van het schietincident. De identiteit van de verdachte is gekend, hij wordt actief opgespoord. Het wapen van waaruit de kogel in de centrale hal van het Zuidstation afgevuurd werd, werd teruggevonden op de vluchtroute van de verdachte.’

Partner Content