Verpleegster Kate Middleton pleegt zelfmoord na perslek

De verpleegster had eerder vertrouwelijke informatie gegeven over de toestand van de zwangere Kate.

Een verpleegster van het privéziekenhuis waar de Britse prinses Kate Middleton werd behandeld voor een zware vorm van ochtendmisselijkheid, heeft in Londen zelfmoord gepleegd.

Twee dagen voor haar dood gaf de verpleegster, die in het King Edward VII-ziekenhuis aan het werk was als receptioniste, vertrouwelijke informatie over de toestand van de zwangere Kate aan twee Australische radiopresentatoren die zich hadden uitgegeven als leden van het Britse Koningshuis. De vraag is nu of haar zelfmoord in verband kan worden gebracht met deze grap.

De vrouw verklaarde – zonder te beseffen dat het om een grap ging – dat de Britse prinses was opgenomen voor de behandeling van een zware vorm van ochtendmisselijkheid en dat de hertogin van Cambridge in een vroeg stadium van de zwangerschap is.

Naaktfoto’s

De grap van de Australische radio haalde het wereldnieuws maar werd fel bekritiseerd. De Britse pers wil namelijk het privéleven van kroonprins William en zijn echtgenote Kate Middleton respecteren en gaan niet meer louter op zoek naar sensatie om sensatie. Toen er naaktfoto’s van Kate Middleton opdoken in het tijdschrift ‘Closer’, was de Britse pers ook erg fel tegen een dergelijke publicatie.

Vrijdagochtend is de verpleegster dood teruggevonden in haar eigen woning. Scotland Yard is een onderzoek gestart naar de exacte omstandigheden van haar dood. Hoewel er geen twijfel over bestaat dat de vrouw zelfmoord heeft gepleegd, komt er toch verder onderzoek. (LVR)

Wie met vragen zit over zelfmoord, kan terecht bij:
De Zelfmoordlijn
02-649.95.55
www.zelfmoordlijn.be

Tele-Onthaal
tel 106
www.tele-onthaal.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content