Vermoedelijke handlanger Nemmouche wordt aan België uitgeleverd

Mehdi Nemmouche © Belga

De vermoedelijke handlanger van Mehdi Nemmouche, de verdachte van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, zal worden uitgeleverd aan België. Nacer Bendrer ontkent elke betrokkenheid.

Het hof van beroep in Parijs heeft woensdag het licht op groen gezet voor de uitlevering van de vermoedelijke handlanger van Mehdi Nemmouche, de verdachte van de aanslag op het Joods Museum, aan België. Dat meldde de persmagistraat van het parket-generaal van Parijs, Magali Josse, aan Belga. De 26-jarige Nacer Bendrer uit Marseille kan nog naar cassatie stappen. Maar zijn advocaat verklaarde nog niet te kunnen zeggen of zijn cliënt dat zal doen. Dat schrijft de Franse krant Le Figaro op zijn website.

Ontkent betrokkenheid

Bendrer wordt door de Belgische speurders beschouwd als een mededader omdat hij Nemmouche logistieke steun zou geleverd hebben voor de aanslag. Hij verbleef tussen 1 juni 2008 en 2 december 2010 in dezelfde gevangenis als Nemmouche. Hij ontkende eerder al elke betrokkenheid bij de aanslag en verzet zich tegen zijn uitlevering.

Bij zijn arrestatie was Bendrer in het bezit van wapens. Bij de aanslag op het Joods Museum in Brussel op 24 mei vielen vier doden. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content