Koen Meulenaere

Verhofstadt

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

In het boekentasje van Verhofstadt heeft nooit iets gezeten.

Van de persagentschappen: ‘Guy Verhofstadt (Open VLD) werd vorig weekend in Brussel het slachtoffer van dieven. Ze sloegen een ruitje van zijn wagen in toen hij en zijn chauffeur niet in de buurt waren. “Mijn boekentasje is gestolen, maar daar zat eigenlijk niets in”, zegt de ex-premier.’

In het boekentasje van Verhofstadt heeft nooit iets gezeten. Behalve één keer een lening van twee miljoen frank van eresenator Leo Goovaerts. Die werd toen ook gestolen. Gelukkig zaten de bouwplannen voor zijn allernieuwste woonst in het centrum van Gent niet in dat tasje. Anders had architect of architecte Rieke Jacobs, van de fijnzinnige slogan ‘Ik kak op Knack’, zijn of haar werk opnieuw moeten maken.

U weet dat het Joenk op de Lievekaai in het oude centrum van Gent, in de schaduw van het Gravensteen, twee bevriende koppels een middeleeuws pand heeft doen aankopen. Voor twee miljoen euro. Daarnaast zullen beide koppels, samen met de stad Gent, opdraaien voor de restauratiekosten die het drievoudige bedragen. Als alles af is en afbetaald, zal het Joenk in het pand komen wonen.

Voor de andere bewoners van de Lievekaai is het sindsdien geen leven meer. Eerst werden alle deuren en ramen van die verkommerde woonst opengegooid en werd de buurt ondergedompeld in een misselijkmakende stank van bedorven champignons en rotte eieren. Daarna werden het hele plein én de belendende straten afgezet om een woud van afvalcontainers te plaatsen, waarin nu alle schurft en schimmel uit het huis is opgeslagen, wat de stank nog verhoogt. Andere eigenaars raken nauwelijks nog bij hun eigen voordeur, de meesten zijn de stad uit gevlucht.

In een van de afbraakwerkers meenden omwonenden overigens Hilde Goudmans te herkennen. Wat kon verklaren waarom er een paard aan een van de schuttingen stond vastgebonden. Goudmans heeft tijd zat. Het duurt nog anderhalf jaar vooraleer ze Guido De Padt in de Senaat mag vervangen. Denkt ze. Het komt ons voor dat De Padt, na het schrappen van de Muur van Geraardsbergen uit de Ronde van Vlaanderen, niet meer zo happig is op die wissel.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content