Verdachte kasteelmoord: ‘niks te maken met moord op mijn schoonbroer’

Twee verdachten in de zaak van de kasteelmoord hebben op een druk bijgewoonde persconferentie gezegd dat ze onschuldig zijn.

‘Ik heb op geen enkele manier meegewerkt aan de dood van mijn schoonbroer.’ Dat zei Peter Gyselbrecht tijdens een persconferentie die hij samen met zijn vader en zijn advocaten organiseerde.

André Gyselbrecht en zijn zoon Peter zijn twee hoofdverdachten in de zaak van de kasteelmoord. Ze worden ervan verdacht de opdracht te hebben gegeven voor de moord op kasteelheer Stijn Saelens in Wingene. Saelens was getrouwd met de dochter van André Gyselbrecht.

‘Foute berichtgeving’

Vader en zoon zijn gisteren in voorlopige vrijheid gesteld. Vandaag gaven ze een druk bijgewoonde persconferentie. Ze lazen een korte verklaring voor en weigerden in te gaan op vragen. Het voorlezen van de verklaring duurde iets meer dan drie minuten.

Peter Gyselbrecht las als eerste zijn verklaring voor. “Ik heb begrip voor het verdriet van zijn familie (de familie van kasteelheer Saelens), en wil zelf ook de waarheid kennen”, sprak hij. “Ik heb niet aan de verdwijning of aan de dood van Stijn Saelens meegewerkt.”

De schoonbroer van de vermoorde kasteelheer vertelde dat de afgelopen maanden voor hem heel zwaar waren. “Gelukkig heeft mijn vriendin me niet laten vallen. Ik ben nu opgelucht, maar ook verbitterd en gefrustreerd. Ik wil de draad van mijn leven opnieuw oppakken”, aldus Peter Gyselbrecht.

Ook zijn vader nam kort het woord. Hij verklaarde onmiddellijk niets over de zaak zelf te vertellen, om het onderzoek niet te schaden. Dokter Gyselbrecht vond wel dat er veel foutieve berichten over het onderzoek waren verschenen, maar kon daar niet op reageren. “Ik wil nu rust vinden en mijn leven hervatten. Ik moet ook mijn echtgenote, vrienden, familie en patiënten bedanken voor hun steun”, zei André Gyselbrecht.

Vader en zoon Gyselbrecht blijven nog steeds verdachten in de zaak en moeten zich beschikbaar houden voor verder onderzoek.

Pierre Serry

Pierre Serry, een van de twee verdachten in de zaak van de kasteelmoord die nog in de cel zit, verschijnt volgende week

twee keer voor de Gentse correctionele rechtbank in twee

verschillende strafzaken.

Serry moet zich maandag verantwoorden als spilfiguur

in een omvangrijke drugszaak en staat woensdag terecht voor witwassen. De 62-jarige Serry verschijnt maandag met vier andere beklaagden voor de Gentse correctionele rechtbank.

Cocaïne

Hij wordt beschuldigd van het bezit en de verkoop en invoer van cocaïne. De feiten gebeurden tussen 2007 en 2009 en kwamen aan het licht nadat de politie in de haven van Antwerpen een container ontdekte met 380 kilogram cocaïne. Serry wordt samen met twee andere verdachten beschouwd als een leider van de

bende. Hij verkeert in staat van wettelijke en bijzondere herhaling

na veroordelingen wegens valsheid in geschrifte en bezit van

verdovende middelen.

Witwassen

Op het tweede proces staat Serry woensdag als enige beklaagde

terecht voor witwassen. De feiten dateren van 2008. Serry zou voor een bedrag van 50.000 euro, cash geld dat volgens de speurders afkomstig was uit drugsdelicten, een vrachtwagen gekocht hebben.

De zaak werd eerder al uitgesteld op vraag van Hans Rieder, de advocaat van Serry.

In de zaak van de kasteelmoord blijft Serry aangehouden, net als de Nederlander Tinus Van Wesenbeeck, die als tussenpersoon verdacht wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content