Verbitterde Carl Huybrechts blijft VRT aanvallen

Sportjournalist Carl Huybrechts blijft de VRT en de mensen die er werken, aanvallen. In zijn jongste column haalt hij uit naar Karl Vannieuwkerke. Die reageert laconiek op Twitter.

‘Bijna een maand lang elke avond Karl Vannieuwkerke op de buis. Wat hebben wij in hemelsnaam misdaan?’ vraagt Carl Huybrechts zich af in zijn wekelijkse column voor Het Belang van Limburg. Huybrechts geeft op een bijzondere manier commentaar op ‘Vive le Velo’ het sportprogramma van de VRT over de Ronde van Frankrijk, dat gepresenteerd wordt door Karl Vannieuwkerke.

Het is niet de eerste trap die Huybrechts verkoopt aan zijn voormalige collega’s. Tijdens een rechtstreekse uitzending op Radio 1 noemde hij Annemie Peeters ‘een gratenkut’ toen ze hem vroeg naar de kleinmenselijke kantjes van overleden sportcommentator Rik De Saedeleer.

Over Annemie Struyf liet hij zich ontvallen dat hij altijd tevergeefs hoopt dat ze haar mond zal houden, telkens ze in beeld verschijnt.

Nog in zijn column haalde hij onlangs uit naar de hele sportredactie van de VRT. Hij stelde dat de sportjournalisten alle plezier voor de kijker vergallen door te veel informatie prijs te geven in de intro. ‘Dit soort inleidingen komt rechtstreeks uit een grote pot kut met peren die bij het maken van het sportnieuws blijkbaar altijd binnen handbereik staat,’ schreef Huybrechts.

Carl Huybrechts schreef samen met de N-VA-voorzitter het dieetboek ‘Het regime van Bart De Wever’. Sindsdien kwam hij herhaaldelijk negatief in het nieuws. In Knack reageerde hij erg verbitterd dat de N-VA hem na de verkiezingen geen schepenambt gunde in Brasschaat.

Ontgoocheld

‘Natuurlijk ben ik ontgoocheld, zwaar teleurgesteld zelfs’, aldus de 61-jarige presentator.

‘Ik was een fantastische schepen van Sport geweest. De beste die Brasschaat ooit heeft gehad. Met 40 jaar ervaring in de sport en de showbizz heb ik een breed netwerk opgebouwd. Brasschaat had daar mee van geprofiteerd, maar het mocht niet zijn.’

Persona non grata

Nog maar net daarvoor werd Huybrechts zwaar op de vingers getikt door Telenet omdat hij te laat opdaagde toen hij live commentaar moest geven op een wedstrijd RC Genk – KV Mechelen. Het bestuur van KV Mechelen riep hem uit tot persona non grata omdat hij onbekwame commentaar zou geven.

Karl Vannieuwkerke reageerde op Twitter laconiek op de commentaar van Huybrechts. ‘Lieve Carl, ik beloof wel dat ik elke avond op tijd op het werk zal zijn. Vg, ooit je vriend (toen je dacht dat je me nog nodig had), Karl. (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content