Veel volk verwacht op manifestatie tegen politieke impasse

De organisatoren zeggen tussen de tien- en de dertigduizend deelnemers te verwachten.

De organisatoren van de manifestatie die zondag in Brussel wordt gehouden uit protest tegen het uitblijven van een nieuwe federale regering verwachten tien- tot dertigduizend deelnemers. Ze benadrukken dat ze een politiek neutrale beweging zijn.

De deelnemers aan de mars worden zondag om 13 uur verwacht aan de Albert II-laan, vanwaar om 14 uur wordt opgestapt richting Jubelpark. Daar staan nog een aantal speeches op het programma.

Op hun website benadrukken de organisatoren dat ze een politiek neutrale beweging zijn. ‘Dit houdt in dat de mars geen politieke kleur heeft: wij zijn geen pro-Belgische beweging, maar ook geen anti-Belgische beweging. Wij zijn noch unionistisch, noch separatistisch’.

Zo bevelen de organisatoren aan om geen Belgische vlag mee te nemen. ‘Het gebruik van de Belgische vlag als symbool van verdraagzaamheid en samen zijn stuurt, ondanks alle goede bedoelingen, een verkeerd signaal uit’.

De mensen achter ‘Shame. No Government. Great Country’ zien het liefst ook geen vlaggen opduiken die aan een politieke partij, een vakbond of een andere sociale beweging refereren.

De organisatoren benadrukken ook dat ze een vreedzame beweging zijn die niets wil weten van brutale of agressieve deelnemers. Bij vandalisme of een agressieve houding zal de interne ordehandhavingseenheid (in fluojasjes) worden ingeschakeld.

Als dat niet helpt, zal een beroep worden gedaan op de politie. Voorts zullen alle racistische of discriminerende spandoeken en borden worden verwijderd.

www.230111.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content