VBO spreekt van ‘positief signaal’, Unizo gaat ondernemers informeren

© Belga

Het Verbond van Belgische Ondernemingen ziet in de afgeronde begrotingscontrole een positief signaal, maar waarschuwt wel voor de eenmalige maatregelen.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) reageert positief op het akkoord over de begrotingscontrole. Het spreekt onder meer over “een belangrijk vertrouwenwekkend signaal naar de financiële markten”. Gedelegeerd bestuurder Rudi Thomaes vindt wel dat de regering de komende weken dringend moet inzetten op het versterken van de concurrentiekracht van de ondernemingen.

Het VBO waardeert dat de regering bijkomende inspanningen heeft geleverd op het niveau van de werkingskosten van de overheid. Nog meer wordt de stabiliteit ten aanzien van de belasting op bedrijven gewaardeerd, “want stabiliteit en zekerheid is een voorwaarde voor het economisch herstel. Door het systeem van de notionele intrestaftrek intact te houden wordt een belangrijk positief signaal naar buitenlandse investeerders gestuurd”, klinkt het.

Het VBO waarschuwt echter ook. “De regering doet het begrotingsplaatje gedeeltelijk kloppen via eenmalige maatregelen. Willen we vermijden dat de factuur gewoon wordt doorgeschoven naar volgend jaar, dan moeten we in de komende weken werk maken van het optrekken van de economische groei”, zegt Rudi Thomaes.

Ondernemersorganisatie Unizo

Ondernemersorganisatie Unizo schakelt vanaf 12 maart een leger fiscalisten in om voor ondernemingen antwoorden te bieden op vragen in verband met de (begrotings)maatregelen die de

regering-Di Rupo plant.

Alle ondernemingen, of ze Unizo-lid zijn of niet, kunnen maandag tussen 17 uur en 21 uur voor gratis advies terecht bij Unizo. De organisatie heeft een batterij specialisten klaar die ondernemingen

willen helpen antwoorden zoeken op vragen als: wat betekent de nieuwe regeling voor bedrijfswagens voor mijn onderneming? Wat met mijn interne pensioentoezeggingen of mijn aanvullend pensioen? Welke energiebesparende maatregelen zijn nu nog opportuun?

Ondernemers die met vragen zitten, kunnen maandag terecht op 078/ 35 39 39. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content