‘Vanuit België zal IS Europa veroveren’: dreigbrief bij Het Laatste Nieuws

© REUTERS

In een anonieme brief aan Het Laatste Nieuws wordt gesteld dat België het doelwit is van “aanslagen met bomauto’s en explosieven, die al klaarliggen”.

De getypte brief, zo meldt de krant, kwam dinsdag met de post binnen. Hij is in het Frans opgesteld en volgens specialisten die Het Laatste Nieuws raadpleegde, getuigt hij van “een zekere IS-logica”, al valt zeker ook niet uit te sluiten dat het om de pennenvrucht van een vermeende grapjas gaat.

De schrijver(s) richt(en) zich tot de Belgische bevolking, Bart De Wever en koning Filip. Er wordt ook verwezen naar een video die vorige week dinsdag via sites door IS werd verspreid en waarin de VS, Frankrijk en België worden bedreigd.

De brief kondigt aan dat “wat in Frankrijk is gebeurd, zich zal herhalen in België”. In grote steden in ons land, maar ook op het platteland. Er worden aanslagen op “westerse feestdagen” in het vooruitzicht gesteld. “Vanuit België zal IS Europa veroveren”, zo staat er nog te lezen. “Want jullie voeren een proces tegen Sharia4Belgium en houden meerdere van onze broeders gevangen.” De brief werd door de politie in beslag genomen. Er wordt een sporenonderzoek uitgevoerd.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content