Vanackere geeft fiat voor redding Ethias

Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) zal tot 100 miljoen euro vrijmaken om op obligaties van verzekeraar Ethias in te tekenen.

De federale regering heeft het licht op groen gezet en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) meteen de opdracht gegeven de verzekeraar Ethias te ondersteunen. Dat laat vicepremier en minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) in De Tijd weten.

“We willen voor eenzelfde bedrag als de gewesten samen, en maximaal 100 miljoen euro, inschrijven op de obligaties die Ethias Finance heeft uitgeschreven. Het ziet ernaar uit dat de federale overheid, de gewesten en de markt elk voor zowat 90 tot 100 miljoen euro zullen intekenen”, geeft Vanackere mee.

280 miljoen euro

Daarmee lijkt Ethias als enige van de drie Belgische publieke aandeelhouders van Dexia de ontmanteling van de financiële groep te overleven. De Gemeentelijke Holding en Arco zagen zich na het Dexia-debacle verplicht om in vereffening te gaan.

De 280 miljoen euro die Ethias nu ophaalt, heeft de verzekeraar nodig om de waardevermindering van het Dexia-aandeel in de boeken te kunnen dragen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content