Van wie zijn de bevroren lichamen op de hoogste vulkaan van Mexico?

© AFP
Trui Engels Journalist Knack.be

Twee bevroren lichamen zijn aangetroffen nabij de top van de Piek van Orizaba (Pico de Orizaba), de hoogste top van Mexico.

Alpinisten meldden eerder dat ze een schedel hadden gezien op 310 meter van de top. Daarop beklom een team van twaalf leden van de lokale Civiele Bescherming de berg van meer dan 5.600 meter hoog.

Vanwege de dichte mist slaagden slechts twee alpinisten erin de vindplaats van de schedel te bereiken. Op ongeveer 150 meter vonden ze een tweede bevroren lichaam.

De lokale autoriteiten denken dat het gaat om het stoffelijk overschot van twee Mexicanen die 55 jaar geleden zijn verdwenen – net als een derde man – na een lawine.

Luis Espinoza was er ook bij toen. Hij vertelde aan de krant El Universal dat de lawine begon toen de groep op enkele honderden meter van de top van de berg verwijderd was. ‘Alle klimmers tuimelden naar beneden. Toen het gedaan was, waren er drie vermist, onder wie expeditieleider Enrique García.’

Mummies

Volgens de hulpdiensten zijn de lichamen goed bewaard, net zoals een mummie, en hebben ze bovendien nog kleren aan die kunnen helpen bij de identificatie. Ook zullen DNA-testen plaatsvinden.

Sinds het nieuws van de vondst bekend werd, hebben familieleden van verschillende vermiste alpinisten uit landen als Duitsland en Spanje de Mexicaanse autoriteiten al gecontacteerd.

Pico de Orizaba, ook bekend als de vulkaan Citlaltépetl, is ’s werelds tweede hoogste vulkaan na de Kilimanjaro en populair onder alpinisten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content