Van Rouveroij blijft bij zijn motie van wantrouwen

© Belga

Sas Van Rouveroij, de fractieleider in het Vlaams parlement van oppositiepartij Open VLD vindt dat minister Muyters in deze context niet kan werken met het parlement. Hij blijft bij zijn motie van wantrouwen tegen de begrotingsminister.

Sas Van Rouveroij, de fractieleider in het Vlaams parlement van oppositiepartij Open VLD, vindt dat het duidelijk is dat minister van Begroting Philippe Muyters (N-VA) gelogen heeft. In
de mail “zegt de medewerker dat wat de minister heeft meegedeeld aan de parlementaire gemeenschap gelogen is”, is de analyse van Van Rouveroij. Hij blijft bij zijn motie van wantrouwen tegen Muyters.

“De minister kan in deze context echt niet werken met het parlement.” “Dit verstoort de normale parlementaire werkzaamheden. Dan gaat het verder niet alleen om de vorige mail, maar ook allerlei vorige incidenten met deze minister”, zei Van Rouveroij in De Ochtend op Radio 1.

“Vandaar dat wij ook volgende week die motie (van wantrouwen) ter stemming zullen voorleggen. We moeten zo snel mogelijk terug naar de orde van de dag. Deze minister kan echt niet werken in deze context met het parlement.”

Van Rouveroij vraagt zich af “wat we zijn met een minister die bijna wekelijks een incident moet erkennen of zich moet verontschuldigen voor een leugenachtige houding”. “We willen in het parlement ons parlementair werken kunnen doen en dat kunnen we op deze manier niet. (…) De informatie waarover wij beschikken moet correct zijn.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content