“Van Rossem denkt aan nieuwe partij”

De 65-jarige ex-beursgoeroe is volgens De Morgen op zoek naar bekend volk om een nieuwe partij op te richten.

Ex-beursgoeroe Jean-Pierre Van Rossem kan de stilstand in de politiek niet langer aanzien. Hij is op zoek naar bekend volk om een nieuwe partij op te richten.

Heel concreet zijn de plannen nog niet. “Er zijn er al twintig die willen meedoen,” zegt Van Rossem maandag in De Morgen. Namen noemt hij niet. “Daarvoor is het te vroeg. We zijn aan het nadenken om iets op poten te zetten, maar voorlopig blijft het bij praten.”

Veroordeeld

De inmiddels 65-jarige Van Rossem stortte zich in 1991 in de politiek met het libertijnse R.O.S.S.E.M. Hij raakte verkozen, maar werd later tot vijf jaar cel veroordeeld wegens fraude met zijn beursbeleggingsbedrijf Moneytron.

Over wat zijn politieke plannen anno 2011 inhouden, blijft Van Rossem vaag. “Als we het rond krijgen, is het de bedoeling om mee te doen (aan verkiezingen), al weet ik zelf ook nog niet welke”.

Volgens Van Rossem zijn er alvast meer dringende problemen dan de staatshervorming of B-H-V. “De staatsschuld bijvoorbeeld, of het probleem van jonge koppels die zich amper nog een eigen huis kunnen veroorloven,” zegt hij in de krant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content