Vakbonden VRT willen ontslag Siegfried Bracke

Siegfried Bracke © Belga

Na de controversiële uitspraak van Siegfried Bracke, dat de VRT over een lijst beschikt met uitgebluste werknemers, eisen de vakbonden van de openbare omroep het ontslag van de N-VA-politicus.

De vakbonden bij de VRT willen dat Siegfried Bracke (N-VA) ontslag neemt bij de omroep na een aantal controversiële uitspraken. Ze hebben een brief aan de Raad van Bestuur gestuurd en een Facebookpagina opgericht.

Kamervoorzitter Siegfried Bracke verwees in een interview met Knack naar een lijst met personeelsleden die ‘creatief een beetje uitgeblust zijn’ en waarvan de vakbond zelf het bestaan zou hebben toegegeven.

‘En de vakbond vindt dat blijkbaar oké. Dat is terug naar vroeger: de ziekte van voor 1996 is in alle frisheid terug. Er moet bespaard worden en het eerste wat de VRT doet, is beknibbelen op het aanbod.’

Officieel nog in dienst bij VRT

De drie vakbonden nemen aanstoot aan de uitspraak en vragen de Raad van Bestuur van de omroep om in te grijpen. Bracke is immers met politiek verlof, maar officieel nog altijd in dienst van de VRT.

‘De heer Bracke slaagt erin in één beweging de VRT én het personeel én de vakbonden in een slecht daglicht te zetten’, stellen de bonden in een brief aan de voorzitter. ‘Met deze brief willen we u en de Raad van Bestuur vragen de gepaste maatregelen te nemen als antwoord op deze operatie beschadiging. Het is van het grootste belang om in de grootste eenheid onze toekomst en onze maatschappelijke opdracht gezamenlijk te verdedigen.’

Het ACOD richtte ook een Facebookpagina op om Bracke ertoe te bewegen zelf ontslag te nemen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content