Vakbonden tegen privépersoneel voor beveiliging justitiepaleis

Soldaten aan het Brussels justitiepaleis © BELGA

Het gemeenschappelijk vakbondsfront ACOD-VSOA-ACV is “zeer sterk gekant” tegen de inzet van privéfirma’s voor de bewaking van de veiligheid van het Brusselse justitiepaleis.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront ACOD-VSOA-ACV is “zeer sterk gekant” tegen de inzet van privéfirma’s voor de bewaking van de veiligheid van het Brusselse justitiepaleis. Dat zeggen de bonden in een mededeling. De optie was eerder aangehaald door de federale overheidsdienst Justitie tijdens een vergadering van de werkgroep “Veiligheidskorps”.

‘Nog geen beslissing’

Die wilde de agenten inzetten voor bewaking van de ingangen van de instelling en het scannen van de zakken en tassen, aldus het vakbondsfront. Het kabinet van minister van Justitie Koen Geens bevestigde dat de kwestie ter sprake was gekomen in een werkgroep met de vakbonden. “Het is een van de opties en er is nog geen beslissing genomen”, aldus de woordvoerder.

De bonden laten echter weten dat ze “zeer sterk gekant” zijn tegen het idee. “We vragen aan de minister van Justitie om het nodige personeel te rekruteren om het veiligheidskorps te versterken”, aldus de bonden. Volgens hen kan een dergelijke maatregel leiden tot besparingen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content