Vader en zoon Gyselbrecht vrij in zaak kasteelmoord

© Belga

In de zaak van de kasteelmoord worden vader en zoon Gyselbrecht vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist.

Vader en zoon krijgen een verbod opgelegd om contact te hebben met andere verdachten, behalve met elkaar of leden van hun eigen familie. Ze krijgen ’s avonds een uitgaansverbod en mogen België niet verlaten. Daarnaast werden de klassieke voorwaarden opgelegd, zoals contact houden met justitie.

De verdachten kunnen vermoedelijk dinsdagavond de gevangenis van Brugge verlaten.

Dokter André Gyselbrecht en zijn zoon Peter worden verdacht als opdrachtgevers van de kasteelmoord in Wingene. Op een stuk grond van de derde verdachte Pierre Serry in Sint-Maria-Aalter werd op 17 februari het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen.

De verdediging van vader en zoon Gyselbrecht diende al verschillende verzoekschriften in tot voorlopige vrijlating. De raadkamer in Brugge wees die vraag telkens af, maar de advocaten van de verdachten gingen in beroep tegen die beslissing. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste dat de twee verdachten vrijkomen onder voorwaarden.

Opgelucht en gefrustreerd

“Ik ben bijzonder tevreden met de beslissing van de kamer van inbeschuldigingstelling”, stelt meester Vincent Vereecke, de advocaat van Peter Gyselbrecht. “Mijn cliënt is opgelucht, maar ook gefrustreerd dat hij zolang in de gevangenis heeft gezeten. Hij wil nu gewoon met rust gelaten worden.”

Volgens Johan Platteau, de advocaat van André Gyselbrecht, is de voorwaardelijke vrijlating van zijn cliënt terecht, “omdat hij geen gevaar is voor de maatschappij”.

Beide verdachten blijven in verdenking gesteld en het onderzoek naar de kasteelmoord gaat voort. Momenteel blijven nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om Serry en de Nederlander Tinus Van Wesenbeeck, die als tussenpersoon verdacht wordt.(Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content