Video | Nieuws

Vader dode kleuter: ‘Ik nam mijn vrouw en kinderen in mijn armen en besefte dat ze allemaal dood waren’

De vader van de Syrische kleuter Aylan die gisteren aanspoelde aan de Turkse kust heeft voor de camera’s gereageerd op het verlies van zijn familie. Abdullah Kurdi verloor zijn vrouw en twee kinderen toen ze de overtocht op de Middellandse Zee waagden. De dramatische beelden van de driejarige Aylan gingen de hele wereld rond. De man vertelt hoe de kapitein uit de boot sprong uit schrik voor de hoge golven. De vader nam het stuur dan zelf over maar de boot kapseisde toch. “Ik nam mijn vrouw en kinderen in mijn armen en besefte dat ze allemaal dood waren”, zegt hij aangeslagen.

Kurdi wou met zijn vrouw en twee zonen naar zijn zus in Vancouver, zo berichtte de krant Ottawa Citizen. Zus Teema Kurdi woont al twintig jaar in Vancouver. Zij kreeg telefoon van Abdullah die haar het tragische nieuws meldde. “Hij zei maar één ding: mijn vrouw en twee kinderen zijn dood”, citeert de krant Teema.

De enige wens van de vader is nu met zijn overleden gezinsleden naar het Syrische Kobane terug te keren en hen daar te begraven, aldus de Ottawa Citizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content