Triumviraat zet experts aan het werk

Ze gaan de financieringswet onder de loep nemen. Vande Lanotte, De Wever en Di Rupo zouden pas volgende week weer bijeenkomen.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) en de voorzitters van PS en N-VA komen ten vroegste volgende maandag weer samen.

Dat is woensdagavond gebleken na hun vergadering die ze hadden over werkafspraken. Het drietal vergaderde van 17 tot ongeveer 20 uur in de Senaat.

Na afloop verluidde dat de enige concrete afspraak die ze maakten erin bestaat dat de technische werkgroep met experts van de zeven partijen die onderhandelen over de staatshervorming zich donderdag en vrijdag weer zal buigen over de financieringswet.

Daar zouden nog heel wat vragen over bestaan en bovendien zou niet iedereen alles op dezelfde manier interpreteren.

Devergadering zou volgens sommigen in een gespannen sfeer zijn verlopen. Aanleiding zouden de verklaringen van N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke over de splitsing van de werkloosheidsuitkeringen zijn geweest.

Zowel CDH-voorzitster Joëlle Milquet als PS-kopstuk Laurette Onkelinx en Ecolo-senator Marcel Cheron reageerden daar in de loop van woensdag negatief op.

De N-VA kan het naar verluidt dan weer niet appreciëren dat de
Franstaligen meteen de deur dichtklappen nog voor de discussie over een nieuwe onderhandelingsmethode (een paar thema’s behandelen, maar dan in de diepte) begint.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content