Treinramp Buizingen herdacht

© Belga

In Buizingen, in Vlaams-Brabant, is de treinramp van 2 jaar geleden herdacht. Op 15 februari 2010 kwamen bij een botsing tussen 2 treinen 19 mensen om.

Zo’n 200 à 300 mensen waren op de herdenking aanwezig.

Tijdens de herdenking overliep de gouverneur van Vlaams-Brabant, Lodelijk De Witte, de gebeurtenissen van 2 jaar geleden.

Nadien legden verschillende personaliteiten, zoals minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS), bloemen neer aan de gedenksteen op het gemeenteplein van Buizingen. Die gedenksteen werd een jaar geleden onthuld. Er waren geen andere toespraken.

Voltallige NMBS-top aanwezig

Naast gouverneur De Witte en minister Magnette waren ook de gouverneur van Henegouwen en de voltallige top van de NMBS aanwezig. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) werd vertegenwoordigd door een kabinetsmedewerker.

Nog veel onbegrip

Bij de slachtoffers heerst er duidelijk nog altijd veel onbegrip over het feit dat deze ramp kon gebeuren. Ze hopen dat het zo snel mogelijk tot een proces en uitspraak komt. Een en ander moet meer duidelijkheid scheppen en zal de verwerking ten goede komen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content