Treinen staan stil voor slachtoffers Buizingen

Bij de treinramp in Buizingen kwamen 19 mensen om het leven. © Belga

Op dinsdag 15 februari zullen treinbestuurders hun trein enkele minuten laten halt houden ter nagedachtenis van de treinramp in Buizingen.

Het gaat om de treinbestuurders die aangesloten zijn bij het Autonome Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB). De treinen zullen vanaf 8.28 uur, het tijdstip waarop de ramp op 15 februari 2010 plaatsvond, gedurende 19 minuten halt houden, ter ere van de 19 dodelijke slachtoffers. Tijdens die 19 minuten zullen de treinbestuurders die aan de actie deelnemen, een tekst voorlezen aan de reizigers.

Hinder voor de reizigers

Volgens Arthur Mercier, voorzitter van het ASTB, zullen nog treinbestuurders van andere vakbonden aan de herdenking deelnemen. “We zijn er ons perfect van bewust dat deze actie het treinverkeer zal verstoren en tot ontevredenheid zal leiden bij onze klanten. We vragen hen echter gewoon om even te denken aan die overleden reizigers en de verwoeste families niet te vergeten”, luidt het in een communiqué.

Nieuwe staking

Het ASTB, dat al maanden de veiligheid op het spoornet aanklaagt, heeft trouwens beslist zijn acties voort te zetten. De vakbond zal “in de loop van de maand maart” een nieuwe stakingsaanzegging

indienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content