Tom Teck (N-VA) – Oud-Heverlee

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Dé inzet van deze verkiezingen is de terugkeer van het algemeen belang in het bestuur van Oud-Heverlee en van het vertrouwen van de inwoners in hun gemeentelijke overheid.

N-VA staat garant voor een andere bestuurscultuur waarbij het belang van alle inwoners voorop staat. Echte transparantie en inspraak moeten de democratie in de gemeente doen herleven.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Als de burgers op 14 oktober voor N-VA Oud-Heverlee stemmen zullen zij dus de grote winnaars worden. Het gaat voor N-VA Oud-Heverlee niet over winnen of verliezen. Het gaat over wat het beste is voor alle inwoners van Oud-Heverlee.

Wat is van belang in uw gemeente?

Het centraal stellen van het algemeen belang vertaalt zich in een duurzaam beleid dat ook rekening houdt met de lange termijn en zo met de volgende generaties. Een duurzaam beleid op financieel vlak (de volgende generatie niet met een schuldenberg opzadelen door te waken over de gezondheid van de (gemeente)financiën) én op ecologisch vlak (de volgende generatie niet met een groot milieuprobleem opzadelen door maximaal te opteren voor ecologische maar beproefde oplossingen).

Een duurzaam beleid is gericht op leefbaarheid en houdt het maximale behoud in van het landelijke én groene karakter van Oud-Heverlee dat onder grote druk staat van de toenemende verstedelijking. Deze verstedelijking (door de bouw van appartementen) dient maximaal tegengegaan te worden. In een landelijke gemeente dient de bevolkingsgroei bij voorkeur opgevangen te worden door grondgebonden woningen (eengezinswoningen) op kleinere percelen en niet door appartementen aangezien deze laatste zowel ruimtelijk als sociaal het landelijk karakter van de gemeente fundamenteel wijzigen.

Concreet houdt een duurzaam beleid op gemeentelijk vlak ook een veel grotere aandacht in voor verkeersveiligheid in het algemeen en voor veilige en comfortabele fietspaden in het bijzonder. Ruimtelijke ordening en de daadwerkelijke uitvoering van aangepaste verkeerswerken (na het opstellen van een doordacht verkeersveiligheidsplan) zijn hiervoor het aangewezen middel. Fietspaden dienen aanwezig te zijn, veilig en comfortabel te zijn.

– Uitbreiding van de voorzieningen voor senioren.
– Streven naar betaalbaar wonen
– Ondernemers, vrije beroepen en handelaars ondersteunen vanuit de gemeente
– Gemeenschapsgevoel versterken door het steunen van verenigingen
– Veiligheid vergroten door de nodige aandacht voor veiligheid en politie.

Dit alles moet leiden tot het einddoel, namelijk dat elke inwoner zich in de gemeente goed moet kunnen voelen. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen – en een foto van uzelf – door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Partner Content