Stella Bergsma

‘Tjonge, wat een haatbukkake krijg je soms over je heen op Twitter’

Ik heb een nieuw spelletje bedacht: terreurtoto.

Nu het vrouwenvoetbal op is, zit ik veel op Twitter. Niet echt van harte, want tegenwoordig kun je nog maar weinig zeggen zonder een nare tweet of een doodsbedreiging te krijgen. Tjonge, wat een haatbukkake krijg je soms over je heen op dat medium, zeg. Een beetje vrijuit je hakenkruishaakwerk of punnikpuntmuts laten zien, is er niet meer bij. Heel benauwend. Heeft niemand soms van de vrijheid van meningsuiting gehoord? Een swastikaselfie en je hebt meteen een troltsunami van omvolkers over je heen. Bah, haters. Maar goed, dan krijgen ze mijn opinie niet. Dan ga ik wel een spelletje doen of zo.

Tjonge, wat een haatbukkake krijg je soms over je heen op Twitter

Wat ik tegenwoordig vaak doe is terreurtoto. Dat is echt superleuk! Je gokt welk team de volgende terroristische aanslag gaat plegen en zet daar dan op in. Lachen, joh. In principe deed ik dat sowieso al, qua gelijk hebben, maar nu verbind ik gewoon de inhoud van mijn portemonnee eraan om het spannender te maken. Zijn het de moslims? Zijn het de nazi’s? Antifa? Many sides, many sides. Moslims bieden de beste kansen, dus meestal gok ik daarop. Maar team Bozewitteman is de boel met rashatende schreden aan het inhalen. Als ik zin heb in een risicootje, zet ik mijn geld lekker op hen in. Met een beetje mazzel slaat er weer eentje aan het massamaaien met zijn bestelbus. Het is een superleuke bezigheid voor het hele gezin. Ook met slecht weer. Zet gewoon zo veel geld in als je wilt en wacht op de klappeerrrr. Lekker samen speculeren tot het eerste paspoort is gevonden. Kassa!

Zo heeft mijn jongste dochter vorige maand een hele fiets bij elkaar gescoord. Of het waar is of niet, daar kom je natuurlijk nooit meer achter, maar de IS of ISIS claimde de boel en zij won de plofpoule. Ze zet bijna altijd op ISIS in. Misschien omdat ze zelf ook zo heet. Koppie-koppie, hoor, die meid. Ik was zo trots dat ik het op Twitter zette. En natuurlijk kreeg ik weer gezeik. Je mag echt niets meer zeggen. Ik ben wel heel bang dat onze westerse waarden op die manier in gevaar komen. Sommige mensen lijken gewoon niet genoeg geëvolueerd om de vrijheid aan te kunnen. Primitievelingen.

Wacht, het nieuws. Moment hoor, ik zet hem even harder. Aardbeving in Bangladesh. Dat is #teamGod. Kun je altijd op rekenen. O, stil eens… Iemand is om zich heen aan het schieten in een café? He, gatver, dat klinkt als een verwarde man, die tellen niet. Nou ja, de dag is nog jong. Eerst maar een potje monopoly dan. Jongens, komen jullie? Gezellig. Er gaat niets boven familie, zonder hen zou ik echt… Ik zou… jeetje, sorry. Sorry hoor. Ik ben ook zo’n gevoelsmens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content