Thyssen boos op weekblad TV Familie

© Belga

Ze hekelt dat het weekblad haar privacy schendt door over haar gezondheidstoestand te berichten.

Europees parlementslid Marianne Thyssen (CD&V) is boos op het weekblad TV Familie. Ze hekelt dat het blad bewust ingaat tegen haar uitdrukkelijke vraag om haar privéleven niet publiek te maken.

Het weekblad pakt woensdag uit met een ‘smeuïge cover’ over mijn gezondheidstoestand, aldus de voormalige CD&V-voorzitster. Ze wijst erop dat de meeste mediaredacties al vele weken op de hoogte zijn van haar gezondheid.

Thyssen zegt dat die op een zeer correcte manier haar wens hebben gerespecteerd dat dat tot haar privacy behoort. ‘Het past in de goede traditie van de Belgische media terzake. TV Familie gooit die traditie nu te grabbel en schendt bewust mijn privacy’, aldus Thyssen.

Nochtans had ik hen in een telefonisch contact uitdrukkelijk gevraagd dat niet te doen, aldus Thyssen. ‘Dat ze vandaag zelfs citeren uit dat contact – en dit voorstellen als een interview – is bijzonder cynisch. Voor deze praktijken bestaat maar één woord: riooljournalistiek’.

Excuses

TV-Familie bood woensdag haar excuses aan Thyssen aan. Volgens het blad werd haar vraag om niet te veel ruchtbaarheid te geven aan het nieuws verkeerd begrepen.

Volgens de hoofdredactrice vroeg een journalist van het blad een reactie aan Thyssen, die tijdens een telefonisch onderhoud de ziekte bevestigde, zonder in detail te treden.

Het blad zegt ervan uit te gaan dat de bevestiging mocht worden gepubliceerd, voert aan dat ze het artikel ter nalezing aan Thyssen heeft bezorgd en dat ze niet op de hoogte was van de ‘blijkbaar gemaakte’ afspraken in de Wetstraat om er niet over te schrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content