“The past is past”, reageert Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert op uitspraken van Rutten

"The past is past", reageert Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert op uitspraken van Rutten © belga

The past is past.’ (Het verleden is het verleden.) Dat stelt open Vld-voorzitter Egbert Lachaert op Twitter. Hij reageert daarmee op uitspraken van zijn voorgangster, Gwendolyn Rutten. Zij verklaarde in “De afspraak op vrijdag” dat de N-VA vorig jaar bij de vorming van de Vlaamse regering expliciet aan Open VLD en CD&V heeft gevraagd om mee in een regering met Vlaams Belang te stappen.

“Bij de vorming van de Vlaamse regering een jaar geleden zaten we op dit moment volop in de discussies waarin de N-VA exact aan ons en aan CD&V het verhaaltje voorhield en zei ‘Stap alsjeblieft mee in een regering N-VA-Vlaams Belang. We gaan jullie rijkelijk belonen, maar we willen Vlaams Belang mee aan boord’. Dat voorstel heeft echt op tafel gelegen en is echt ernstig politiek afgetoetst. Alleen is mijn antwoord daar altijd glashelder op geweest: neen”, zei Rutten gisteren. Zij was bij de vorming van de Vlaamse regering nog voorzitter van de Open VLD.

Er kwamen heel wat reacties op de verklaring van Rutten. Ze vertelde dat op de vraag of een federale regering met N-VA voor Open Vld een optie is. Die piste is voor Lachaert zeker niet uitgesloten. ‘Op een ogenblik dat mensen hun job verliezen, bedrijven failliet gaan, hebben we nood aan een regering die stevig herstelbeleid kan voeren. Daar werken we constructief aan verder met Georges-Louis Bouchez (voorzitter van de MR) en Joachim Coens (voorzitter van CD&V). Goeie tip daarbij: kijk vooruit wat je samen kan doen. The past is past‘, laat de liberaal weten via Twitter.

Partner Content