‘Terroristen viseerden kabinet eerste minister’

VS-minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en de Belgische premier Michel in de ambtswoning aan de Lambermontstraat © BELGA

De terroristen die de aanslagen pleegden op de luchthaven in Zaventem en het metrostation Maalbeek viseerden ook eerste minister Charles Michel (MR).

Dat schrijven De Tijd en L’Echo op basis van “welingelichte bronnen”.

Op een computer van de terroristen die gevonden werd in een vuilnisbak aan de Max Roosstraat in Schaarbeek zijn bestanden teruggevonden met gegevens over het kabinet van de premier aan de Wetstraat 16 en zijn ambtswoning aan de Lambermontstraat. Het gaat niet alleen om plannen van de gebouwen, maar ook foto’s die vanop de straat zijn getrokken van het bureau van premier Michel.

Volgens de kranten is premier Charles Michel op de hoogte van de verontrustende vondst. Zijn woordvoerder Barend Leyts, wilde enkel kwijt dat al langer extra veiligheidsmaatregelen van kracht zijn voor de gebouwen van de premier én dat elke bezoeker strenger wordt gecontroleerd. Een week voor de aanslagen in Parijs raakte nog bekend dat een audit brandhout had gemaakt van de beveiliging van de twee gebouwen.

‘Testament’

Volgens De Tijd weten de speurders nog niet van welke terrorist de gevonden computer juist was, maar het is dezelfde computer waarop eerder een ’testament’ is gevonden van Ibrahim El Bakraoui, die zichzelf opblies op de luchthaven. In dat testament geeft El Bakraoui aan dat hij zich opgejaagd voelde door het gerecht en wilde handelen voordat hij levenslang in een cel zou belanden.

Vanuit de Max Roosstraat vertrokken drie terroristen met een taxi richting Zaventem. In hun appartement werden grote hoeveelheden springstoffen teruggevonden.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content