Termont: ‘Stop met die valse insinuaties. Ik ben het kotsbeu’

© Belga

“Stop met die valse insinuaties en mij leugenachtig te maken en mij godverdomme altijd in de hoek te duwen. Ik ben het kotsbeu.” Dat zei een opgewonden burgemeester Daniël Termont in de Gentse Optima-commissie in een reactie op vragen van Johan Deckmyn (Vlaams Belang).

Termont kreeg donderdag opnieuw vragen over zijn vlucht naar de vastgoedbeurs in Cannes, waarbij hij meevloog met topman Jeroen Piqueur van Optima. Hij gaf mee dat hij twee keer overnacht had op de Alter Ego, de congresboot die gebruikt werd voor de MIPIM-beurs.

Deckmyn stelde daarop dat hij het vreemd vond dat dat feit nog nooit ter sprake was gekomen. “Dit is te kwader trouw”, reageerde Termont. “Hoe kan ik dingen verzwijgen waar nooit over gesproken is? ”

“Ik daag u uit om mij te zeggen waar ik gelogen heb. Ik daag u ook uit om aan te tonen wanneer er mij ooit gevraagd zou zijn waar ik geslapen heb? Ik heb zelf aangifte gedaan (van de vluchten met Piqueur, nvdr.). U zou mij beter bedanken dat ik het aangegeven heb, dat we dit debat kunnen hebben”, zei Termont.

“Het hangt echt mijn keel uit dat u insinueert dat ik zit te liegen. Stop met die valse insinuaties en mij leugenachtig te maken en mij godverdomme altijd in de hoek te duwen. Ik ben het kotsbeu.”

Termont leek even zijn geduld verloren te hebben in de Optima-commissie. “Wat is het verschil dat ik godverdomme op de boot slaap of in een hotelkamer? Wat is nu het drama? (..) Waar zijn we mee bezig, hier tot stukken in de nacht samenzitten?”, zei de burgemeester.

Op het eind van de zitting herpakte Termont zich. “Ik heb in eer en geweten nooit iets gedaan voor geldgewin of persoonlijk gewin. Geld is voor mij niet belangrijk en ik ben heel gelukkig getrouwd. Er waren zelf insinuaties van Russische callgirls, dat heb ik spijtig genoeg nooit meegemaakt. Er is gewoon keihard gewerkt in Cannes.”

Termont verwees naar een stuk van Het Laatste Nieuws. “Het gonst wel van de geruchten: op een jacht dat gehuurd was door Jeroen Piqueur zou hij zich in 2005 hebben laten benaderen door ingehuurde Russische dames, waarna de deal voor het Gentse voetbalstadion vlot werd afgesloten”, schreef de krant in juli.

“Ik ben fel ontgoocheld in de media”, stelde Termont. “Die media schrijven maar en schrijven maar. Ik ben voor van alles versleten. (..) Ik heb één bondgenoot: de waarheid. Ik ben eerlijk, doodeerlijk en ik zal blijven vechten voor deze stad.”

(Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content