Een rechtbank in de Filipijnen heeft twee Zweden veroordeeld tot een levenslange celstraf omdat ze vrouwen, onder wie minderjarige, hadden gedwongen om te werken voor een sekssite die zij daar hadden opgericht.

Dat meldt de BBC. De twee mannen van 31 en 35 jaar werden schuldig bevonden aan mensenhandel. Drie Filipijnen die het Zweedse duo hielpen met hun website, kregen elk 20 jaar cel. Het gaat om een van de zwaarste straffen ooit voor sekshandel via het internet.

De beschuldigden waren in 2009 opgepakt bij een inval in hun kantoor in Kauswagan, op het eiland Mindanao. De politie trof daar toen 17 naakte vrouwen, van wie er enkele minderjarig waren, voor computerschermen aan. Ze werden naar verluidt 350 dollar (circa 244 euro) per maand betaald. (KVDA)

Een rechtbank in de Filipijnen heeft twee Zweden veroordeeld tot een levenslange celstraf omdat ze vrouwen, onder wie minderjarige, hadden gedwongen om te werken voor een sekssite die zij daar hadden opgericht. Dat meldt de BBC. De twee mannen van 31 en 35 jaar werden schuldig bevonden aan mensenhandel. Drie Filipijnen die het Zweedse duo hielpen met hun website, kregen elk 20 jaar cel. Het gaat om een van de zwaarste straffen ooit voor sekshandel via het internet. De beschuldigden waren in 2009 opgepakt bij een inval in hun kantoor in Kauswagan, op het eiland Mindanao. De politie trof daar toen 17 naakte vrouwen, van wie er enkele minderjarig waren, voor computerschermen aan. Ze werden naar verluidt 350 dollar (circa 244 euro) per maand betaald. (KVDA)