De tweeling Cameron en Tyler Winklevoss werd beroemd door de film The Social Network. Nog voor de film uitkwam haalden ze wereldwijd al de media door een opvallende klacht tegen hun voormalige studiegenoot Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook. Ze beweerden dat het idee voor de oprichting van de sociale netwerksite van hen was en dat Zuckerberg het had gestolen.

Schikking van 65 miljoen dollar
Wat volgde was een verbeten juridische strijd met schadeclaims die almaar de hoogte ingingen naarmate Facebook steeg in waarde. De broers bereikten een schikking van 65 miljoen dollar (ruim 45 miljoen euro).

Peanuts
Toen de Wall Street Journal begin dit jaar schreef dat Facebook genoeg winst maakt om te groeien naar een beurswaarde van 100 miljard euro, kwamen de broers terug op hun schikking. In het licht van de geschatte waarde van Facebook, leek 65 miljoen dollar plots peanuts. Cameron en Tyler vonden dat ze recht hadden op veel meer.

Geen gehoor
De broers vonden intussen geen gehoor met hun klachten. In mei gaf een Amerikaanse rechtbank hen voor de derde keer ongelijk met hun claim dat zij Facebook zouden hebben uitgevonden. De tweeling lijkt nu eieren voor zijn geld te kiezen en legt zich neer bij een eerdere minnelijke schikking die werd bereikt met Zuckerberg. Daardoor krijgen de broers 20 miljoen dollar in cash en 45 miljoen in aandelen van Facebook. Een document dat bij een rechtbank in San Fransisco is gedeponeerd, bevestigt dat de Winklevoss tweeling nu dan toch akkoord gaat met de schikking.

Hun advocaat liet aan AFP weten dat ze afzien van verdere
gerechtelijke stappen. Het is niet bekend hoeveel de Winklevoss broers nog overhouden van hun schikking nadat ze hun advocaat betaald hebben. (EE) Volg Knack op Facebook

De tweeling Cameron en Tyler Winklevoss werd beroemd door de film The Social Network. Nog voor de film uitkwam haalden ze wereldwijd al de media door een opvallende klacht tegen hun voormalige studiegenoot Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook. Ze beweerden dat het idee voor de oprichting van de sociale netwerksite van hen was en dat Zuckerberg het had gestolen. Schikking van 65 miljoen dollar Wat volgde was een verbeten juridische strijd met schadeclaims die almaar de hoogte ingingen naarmate Facebook steeg in waarde. De broers bereikten een schikking van 65 miljoen dollar (ruim 45 miljoen euro). Peanuts Toen de Wall Street Journal begin dit jaar schreef dat Facebook genoeg winst maakt om te groeien naar een beurswaarde van 100 miljard euro, kwamen de broers terug op hun schikking. In het licht van de geschatte waarde van Facebook, leek 65 miljoen dollar plots peanuts. Cameron en Tyler vonden dat ze recht hadden op veel meer.Geen gehoor De broers vonden intussen geen gehoor met hun klachten. In mei gaf een Amerikaanse rechtbank hen voor de derde keer ongelijk met hun claim dat zij Facebook zouden hebben uitgevonden. De tweeling lijkt nu eieren voor zijn geld te kiezen en legt zich neer bij een eerdere minnelijke schikking die werd bereikt met Zuckerberg. Daardoor krijgen de broers 20 miljoen dollar in cash en 45 miljoen in aandelen van Facebook. Een document dat bij een rechtbank in San Fransisco is gedeponeerd, bevestigt dat de Winklevoss tweeling nu dan toch akkoord gaat met de schikking. Hun advocaat liet aan AFP weten dat ze afzien van verdere gerechtelijke stappen. Het is niet bekend hoeveel de Winklevoss broers nog overhouden van hun schikking nadat ze hun advocaat betaald hebben. (EE) Volg Knack op Facebook