Windows 8 wordt op 26 gelanceerd. Dat heeft de softwaregigant woensdag aangekondigd. Voorganger Windows 7 zal dan zo'n drie jaar oud zijn. Ook het Office-pakket met onder meer Word, Outlook, Excel en Powerpoint zal deze herfst een update krijgen.

Aanraakschermen
Hoewel Micrososfts traditionele concurrent Apple de laatste jaren opgang maakte, draait Windows nog steeds op het overgrote meerdneel van de pc's op de wereld.

Windows 8 moet de brug slaan tussen pc's en mobiele appraten. Het is aangepast aan aanraakschermen en gooit een aantal traditionele Windows-elementen, zoals het startmenu, overboord. Qua gebruikerservaring staat het zeer dichtbij Windows Phone, het mobiele besturringssyteem van Microsoft. (Belga/TV)

Windows 8 wordt op 26 gelanceerd. Dat heeft de softwaregigant woensdag aangekondigd. Voorganger Windows 7 zal dan zo'n drie jaar oud zijn. Ook het Office-pakket met onder meer Word, Outlook, Excel en Powerpoint zal deze herfst een update krijgen.Aanraakschermen Hoewel Micrososfts traditionele concurrent Apple de laatste jaren opgang maakte, draait Windows nog steeds op het overgrote meerdneel van de pc's op de wereld. Windows 8 moet de brug slaan tussen pc's en mobiele appraten. Het is aangepast aan aanraakschermen en gooit een aantal traditionele Windows-elementen, zoals het startmenu, overboord. Qua gebruikerservaring staat het zeer dichtbij Windows Phone, het mobiele besturringssyteem van Microsoft. (Belga/TV)