Volgens een woordvoerder van Wikimedia UK start in de komende weken een proefperiode van twee maanden op de Engelstalige versie van de online encyclopedie.

Zolang de door bezoekers gemaakte wijzigingen aan een artikel niet gecontroleerd en goedgekeurd zijn, krijgen Wikipedia-bezoekers gewoon de oude versie van een artikel te zien.

De beslissing werd genomen na een rondvraag bij de gebruikers van Wikipedia. Ongeveer 80 procent van de 259 deelnemers was voorstander van de maatregel.

Referentie
Wikipedia is een van de populairste websites. Momenteel is het voor iedereen mogelijk om een artikel toe te voegen en aan te vullen of te wijzigen. De Engelstalige versie van de internetencyclopedie telt intussen meer dan drie miljoen artikels.

Voor veel opzoekingswerk op het internet is Wikipedia het eerste referentiepunt. Sinds Michael Jackson op 25 juni overleed, werd het artikel over de popster al meer dan dertig miljoen keer bekeken.

Volgens een woordvoerder van Wikimedia UK start in de komende weken een proefperiode van twee maanden op de Engelstalige versie van de online encyclopedie.Zolang de door bezoekers gemaakte wijzigingen aan een artikel niet gecontroleerd en goedgekeurd zijn, krijgen Wikipedia-bezoekers gewoon de oude versie van een artikel te zien.De beslissing werd genomen na een rondvraag bij de gebruikers van Wikipedia. Ongeveer 80 procent van de 259 deelnemers was voorstander van de maatregel.ReferentieWikipedia is een van de populairste websites. Momenteel is het voor iedereen mogelijk om een artikel toe te voegen en aan te vullen of te wijzigen. De Engelstalige versie van de internetencyclopedie telt intussen meer dan drie miljoen artikels.Voor veel opzoekingswerk op het internet is Wikipedia het eerste referentiepunt. Sinds Michael Jackson op 25 juni overleed, werd het artikel over de popster al meer dan dertig miljoen keer bekeken.