Google analyseert op haar blogspot hoe sociale netwerken vandaag bestaan. En daar horen enkele kritische opmerkingen bij.

Zo zouden de subtiliteit en inhoud van onze contacten in "de echte wereld" verloren gaan in het starre virtuele keurslijf. Daardoor, aldus Google, is het online delen van ons leven ongemakkelijk geworden. Meer zelfs: het ligt aan diggelen. En Google wil dat verhelpen. Met '+Circels', '+Sparks', '+Hangouts', '+Instant Upload' en '+Huddle'.

+Circels

"Not all relationships are created equal". Omdat we nu eenmaal niet alles met iedereen delen, met onze baas zelfs zo goed als niets meent Google, moet een onderscheid gemaakt worden tussen verschillende vriendenkringen. Door je vrienden in de kring te slepen waarin ze voor jou thuis horen, zorg je dat je niet alles altijd met iedereen deelt.

+Sparks

Sparks levert een stroom aan informatie, over de zaken die jou interesseren. Wie zijn of haar interesses aanduidt, krijgt daarover in 40 talen foto's, video's en artikels voorgeschoteld.

+Hangouts

Virtueel rondhangen is de bedoeling van +Hangouts. Ga je even op café, dan is het duidelijk dat je tijd hebt. Je virtuele vrienden 'online' zien staan, geeft die zekerheid niet. Het kan dat ze eigenlijk liever niet gestoord worden. Door live videogesprekken aan te bieden, denkt Google+ dat op te lossen. Zo is het meteen klaar dat je even tijd hebt om bij te kletsen.

+Instant Upload Elke foto die je neemt, wordt meteen in 'the cloud' gedropt. Dat is een virtuele 'wolk' waarin gegevens kunnen opgeslagen worden. Zo wil Google tegemoet komen aan de "enorme pijn" die foto's van je gsm halen met zich meebrengt.

+Huddle Dit is een middel om snel met vrienden en familie af te spreken. Om de groep samen te brengen is een telefoontje of een sms niet altijd even handig, weten ze bij Google. Wel handig volgens hen is +Huddle, een systeem waarbij boodschappen meteen aan iedereen in de groep gestuurd worden, net alsof je iets 'in real life' zou zeggen voor de hele groep. (SD)

Google analyseert op haar blogspot hoe sociale netwerken vandaag bestaan. En daar horen enkele kritische opmerkingen bij. Zo zouden de subtiliteit en inhoud van onze contacten in "de echte wereld" verloren gaan in het starre virtuele keurslijf. Daardoor, aldus Google, is het online delen van ons leven ongemakkelijk geworden. Meer zelfs: het ligt aan diggelen. En Google wil dat verhelpen. Met '+Circels', '+Sparks', '+Hangouts', '+Instant Upload' en '+Huddle'. +Circels "Not all relationships are created equal". Omdat we nu eenmaal niet alles met iedereen delen, met onze baas zelfs zo goed als niets meent Google, moet een onderscheid gemaakt worden tussen verschillende vriendenkringen. Door je vrienden in de kring te slepen waarin ze voor jou thuis horen, zorg je dat je niet alles altijd met iedereen deelt. +Sparks Sparks levert een stroom aan informatie, over de zaken die jou interesseren. Wie zijn of haar interesses aanduidt, krijgt daarover in 40 talen foto's, video's en artikels voorgeschoteld. +Hangouts Virtueel rondhangen is de bedoeling van +Hangouts. Ga je even op café, dan is het duidelijk dat je tijd hebt. Je virtuele vrienden 'online' zien staan, geeft die zekerheid niet. Het kan dat ze eigenlijk liever niet gestoord worden. Door live videogesprekken aan te bieden, denkt Google+ dat op te lossen. Zo is het meteen klaar dat je even tijd hebt om bij te kletsen. +Instant Upload Elke foto die je neemt, wordt meteen in 'the cloud' gedropt. Dat is een virtuele 'wolk' waarin gegevens kunnen opgeslagen worden. Zo wil Google tegemoet komen aan de "enorme pijn" die foto's van je gsm halen met zich meebrengt. +Huddle Dit is een middel om snel met vrienden en familie af te spreken. Om de groep samen te brengen is een telefoontje of een sms niet altijd even handig, weten ze bij Google. Wel handig volgens hen is +Huddle, een systeem waarbij boodschappen meteen aan iedereen in de groep gestuurd worden, net alsof je iets 'in real life' zou zeggen voor de hele groep. (SD)