Waarom een witte iPad 2, maar geen witte iPhone 4?

© Epa

Waarom slaagt Apple er maar niet in om een witte iPhone 4 op de markt te brengen?

Verrassing bij de voorstelling van de iPad 2 afgelopen week. De nieuwe tablet is voortaan niet alleen in het zwart, maar ook in het wit verkrijgbaar.

Al minstens 10 jaar produceert Apple elektronica in het wit, maar met de iPhone 4 wil het maar niet lukken. In juni 2010, bij de voorstelling van de iPhone 4, kreeg de pers weliswaar een witte iPhone 4 te zien, maar de smartphone werd niet in die kleur gecommercialiseerd.

Apple-topman Steve Jobs verzekerde deze keer dat de witte iPad 2, in tegenstelling tot de witte iPhone 4, vanaf dag één te koop zal zijn. Waarom dat zelfs tot nu toe nog niet kan voor de iPhone 4 is te wijten aan twee oorzaken: foto’s die met een flash zijn genomen, zien eruit alsof er een laagje cellofaan over ligt en door het witte materiaal is de nabijheidssensor bovendien minder betrouwbaar. (De nabijheidssensor zorgt ervoor dat het scherm van de iPhone wordt uitgeschakeld wanneer je de telefoon aan je oor houdt.)

De iPad 2 heeft een camera aan de achterkant, maar die is gemaakt van aluminium en niet van hetzelfde materiaal als het witte omhulsel aan de voorkant. Bovendien heeft de iPad 2 geen camera met flash en geen nabijheidssensor. In de plaats daarvan gebruikt de iPad 2 magneten in de hardware die detecteren of de Smart Case op het scherm is aangebracht zodat het scherm weet wanneer het zichzelf moet uitschakelen.

Volgens Apple zou de intussen mythisch geworden witte iPhone 4 in de lente van 2011 verkrijgbaar moeten zijn. Veel computergeeks die niet langer konden wachten, kochten ondertussen op het internet al een wit ombouwpakketje voor hun smartphone.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content