De Amerikaanse ontwikkelaar van software en videospelletjes Smule, heeft dinsdag een nieuwe applicatie voor iPad gelanceerd. Met Magic Fiddle is het mogelijk om viool te spelen op de tablet-pc van Apple.

Ge Wang, de uitvinder van de muziekapplicaties, boekte een enorm succes met Ocarina, een programma waarmee virtueel een ocarinafluit kan worden bespeeld. De applicatie werd meer dan 2,5 miljoen keer gedownload.

De virtuele viool die hij nu ontwikkelde, is zijn meest ambitieuze muziekapplicatie. De viool wordt in de hand genomen zoals een echte viool, op de schouder dus. De vingers van de ene hand bespelen de snaren, de andere hand fungeert als strijkstok.

De applicatie kost 2,39 euro en is te downloaden via iTunes.

De Amerikaanse ontwikkelaar van software en videospelletjes Smule, heeft dinsdag een nieuwe applicatie voor iPad gelanceerd. Met Magic Fiddle is het mogelijk om viool te spelen op de tablet-pc van Apple. Ge Wang, de uitvinder van de muziekapplicaties, boekte een enorm succes met Ocarina, een programma waarmee virtueel een ocarinafluit kan worden bespeeld. De applicatie werd meer dan 2,5 miljoen keer gedownload. De virtuele viool die hij nu ontwikkelde, is zijn meest ambitieuze muziekapplicatie. De viool wordt in de hand genomen zoals een echte viool, op de schouder dus. De vingers van de ene hand bespelen de snaren, de andere hand fungeert als strijkstok. De applicatie kost 2,39 euro en is te downloaden via iTunes.