Bekend op Twitter (deel 11)

Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Vincent Van Quickenborne.

Naam: Vincent Van Quickenborne
Twitternaam: @VincentVQ
Twittert sinds: 5 januari 2010
Aantal volgers: 16.097
Volgt zelf: 484
Tweet: 'Make tomorrow's problems vivid today. Otherwise you will not act.'

Waarom Twittert u? Vincent Van Quickenborne: "Ik ben gestart met Twitter in 2010 op aanraden van communicatiespecialist Guillaume Van der Stighelen (@heldenmerk). Hij is een krak. Dankzij Twitter is er nu een echte dialoog tussen politici en burgers. Op Twitter zijn er geen koningen of keizers, het werkt echt goed."

"Herinner u mijn sms aan Didier Bellens, CEO van Belgacom, die ik tweette omdat Belgacom TV niet werkte en de helpdesk wachttijden noteerde boven het uur. Alles kwam in een stroomversnelling met de actie van het radio1-programma Peeters & Pichal "Neem eens op". In december tekenden 15 grote bedrijven een intentieverklaring samen met Test Aankoop en Peeters & Pichal om de wachttijden drastisch in te korten. Binnenkort wordt het echte contract getekend en zal de overheid de service controleren."

"Ook het debat over de downloadlimieten werd via Twitter gevoerd en opgelost. Belgacom en Telenet pasten hun politiek aan. Downloadlimieten behoren in de meeste contracten tot het verleden, iets wat de alternatieve operatoren trouwens al langer doen."

Wie volgt u zelf?
Vincent Van Quickenborne: "Ik volg bijna 500 personen. Uiteraard nieuwskanalen, journalisten en collega's. Maar vooral veel burgers met een mening. Ik lees hun tweets ook effectief. Dus geen fake gedoe. Ik heb een paar favorieten. Evi Van Acker (@evivanacker), de Belgische zeilster op weg naar de Olympische Spelen 2012 zit zeker in mijn top 10. Ook Geert Noels (@geertnoels), een van de beste economen die er is, behoort tot mijn favorietenlijstje. De 2 hyperactieve politocologen Carl De Vos (@devoscarl) en Dave Sinardet (@davesinardet) zijn ook heel boeiend."

Hoeveel respons krijgt u op Twitter? Vincent Van Quickenborne: "De meest bekende is ongetwijfeld de 'alea iacta est'-tweet van 22 april 2010 (met deze tweet kondigde Van Quickenborne aan dat de Open VLD uit de regering zou stappen, de oorzaak van de langste regeringsonderhandelingen ooit, die tot op vandaag geen resultaat opleverden, nvdr). Maar de belangrijkste tweets voor mij, zijn die van mensen die concrete suggesties doen om de overheid eenvoudiger en beter te maken. Ik probeer er iets mee te doen." (SM) Volg Vincent Van Quickenborne op Twitter

Volg Knack op Twitter

Naam: Vincent Van Quickenborne Twitternaam: @VincentVQ Twittert sinds: 5 januari 2010 Aantal volgers: 16.097 Volgt zelf: 484 Tweet: 'Make tomorrow's problems vivid today. Otherwise you will not act.' Waarom Twittert u? Vincent Van Quickenborne: "Ik ben gestart met Twitter in 2010 op aanraden van communicatiespecialist Guillaume Van der Stighelen (@heldenmerk). Hij is een krak. Dankzij Twitter is er nu een echte dialoog tussen politici en burgers. Op Twitter zijn er geen koningen of keizers, het werkt echt goed." "Herinner u mijn sms aan Didier Bellens, CEO van Belgacom, die ik tweette omdat Belgacom TV niet werkte en de helpdesk wachttijden noteerde boven het uur. Alles kwam in een stroomversnelling met de actie van het radio1-programma Peeters & Pichal "Neem eens op". In december tekenden 15 grote bedrijven een intentieverklaring samen met Test Aankoop en Peeters & Pichal om de wachttijden drastisch in te korten. Binnenkort wordt het echte contract getekend en zal de overheid de service controleren." "Ook het debat over de downloadlimieten werd via Twitter gevoerd en opgelost. Belgacom en Telenet pasten hun politiek aan. Downloadlimieten behoren in de meeste contracten tot het verleden, iets wat de alternatieve operatoren trouwens al langer doen." Wie volgt u zelf? Vincent Van Quickenborne: "Ik volg bijna 500 personen. Uiteraard nieuwskanalen, journalisten en collega's. Maar vooral veel burgers met een mening. Ik lees hun tweets ook effectief. Dus geen fake gedoe. Ik heb een paar favorieten. Evi Van Acker (@evivanacker), de Belgische zeilster op weg naar de Olympische Spelen 2012 zit zeker in mijn top 10. Ook Geert Noels (@geertnoels), een van de beste economen die er is, behoort tot mijn favorietenlijstje. De 2 hyperactieve politocologen Carl De Vos (@devoscarl) en Dave Sinardet (@davesinardet) zijn ook heel boeiend." Hoeveel respons krijgt u op Twitter? Vincent Van Quickenborne: "De meest bekende is ongetwijfeld de 'alea iacta est'-tweet van 22 april 2010 (met deze tweet kondigde Van Quickenborne aan dat de Open VLD uit de regering zou stappen, de oorzaak van de langste regeringsonderhandelingen ooit, die tot op vandaag geen resultaat opleverden, nvdr). Maar de belangrijkste tweets voor mij, zijn die van mensen die concrete suggesties doen om de overheid eenvoudiger en beter te maken. Ik probeer er iets mee te doen." (SM) Volg Vincent Van Quickenborne op Twitter Volg Knack op Twitter