Zaterdag lanceerde het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple de iPad in de Verenigde Staten. De succesvolle verkoop van meer dan 300.000 exemplaren ging gepaard met klachten over de wi-fi verbinding.

Volgens verschillende klachten van gebruikers op het forum van Apple zou de draadloze verbinding nauwelijks of niet werken. Apple heeft nog niet gereageerd op het technische mankementje.

Het bedrijf liet wel weten tevreden te zijn met het aantal verkochte exemplaren. Nochtans hadden analisten meer verwacht van de lancering. Zij gokten op zo'n 400.000 tot zelfs 600.000 verkochte stuks.

Naast de verkopen in de Apple-shops, omvat het totale aantal ook nog de voorafgeplaatste bestellingen en leveringen aan distributiepartners. Gebruikers maakten meteen gretig gebruik van hun nieuw speeltje. Er werden al meer dan een miljoen applicaties gedownload en er werden ruim 250.000 elektronische boeken verkocht via de iBookstore.

Succes

Voor sommige winkels, zoals in New York, stonden er lange wachtrijen. Die waren wel veel kleiner dan de wachtrijen bij het debuut van de iPhone in juli 2007. Toen verkocht Apple in het eerste weekend meteen 522.000 stuks.

De beurskoers van Apple haalde donderdag zijn hoogste niveau ooit door de lancering van de iPad in de VS. Het voorbije jaar verdubbelde het aandeel van het bedrijf al.

Of het succes zal aanhouden, is de vraag. Want eerder slaagde concurrent Microsoft er niet in om een groot publiek te vinden voor de zogenaamde tabletcomputers. Eind april zou de iPad ook verkrijgbaar zijn in delen van Europa, Canada en Australië.

Zaterdag lanceerde het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple de iPad in de Verenigde Staten. De succesvolle verkoop van meer dan 300.000 exemplaren ging gepaard met klachten over de wi-fi verbinding. Volgens verschillende klachten van gebruikers op het forum van Apple zou de draadloze verbinding nauwelijks of niet werken. Apple heeft nog niet gereageerd op het technische mankementje. Het bedrijf liet wel weten tevreden te zijn met het aantal verkochte exemplaren. Nochtans hadden analisten meer verwacht van de lancering. Zij gokten op zo'n 400.000 tot zelfs 600.000 verkochte stuks. Naast de verkopen in de Apple-shops, omvat het totale aantal ook nog de voorafgeplaatste bestellingen en leveringen aan distributiepartners. Gebruikers maakten meteen gretig gebruik van hun nieuw speeltje. Er werden al meer dan een miljoen applicaties gedownload en er werden ruim 250.000 elektronische boeken verkocht via de iBookstore. Succes Voor sommige winkels, zoals in New York, stonden er lange wachtrijen. Die waren wel veel kleiner dan de wachtrijen bij het debuut van de iPhone in juli 2007. Toen verkocht Apple in het eerste weekend meteen 522.000 stuks. De beurskoers van Apple haalde donderdag zijn hoogste niveau ooit door de lancering van de iPad in de VS. Het voorbije jaar verdubbelde het aandeel van het bedrijf al. Of het succes zal aanhouden, is de vraag. Want eerder slaagde concurrent Microsoft er niet in om een groot publiek te vinden voor de zogenaamde tabletcomputers. Eind april zou de iPad ook verkrijgbaar zijn in delen van Europa, Canada en Australië.