De microblogsite Twitter heeft dinsdag zijn eerste reclameboodschap voorgesteld. Door reclame op zijn site aan te bieden wil Twitter investeerders geruststellen die twijfelen aan de mogelijkheid om inkomsten te genereren via de site.

De reclameboodschappen, "promoted Tweets" of reclame-Tweets, zijn vergelijkbaar met de gewone berichten ('Tweets') die nu door de gebruikers van de site worden verstuurd.

'De boodschappen worden betaald door bedrijven of organisaties die een grote groep gebruikers willen aanspreken', klinkt het vanuit San Francisco, waar Twitter zijn hoofdzetel heeft. De eerste bedrijven die gebruik zullen maken van de nieuwe advertentiemogelijkheid zijn onder andere de energiedrank Red Bull, de filmstudio Sony Pictures, de luchtvaartmaatschappij Virgin America en de koffieshopketen Starbucks.

Twitter, gesticht in 2006, telt vandaag wereldwijd tientallen miljoenen gebruikers. Er circuleren geregeld geruchten dat de site zou worden overgenomen, met name door de socialenetwerksite Facebook.

Investeerders twijfelen of de site, die gratis te gebruiken is, in staat is om inkomsten te genereren. Een eerste stap werd gezet in oktober 2009 dankzij een distributieakkoord met de zoekrobotten Google en Bing (Microsoft) die Twitter vergoeden voor het verspreiden van "Tweets".

Tanguy Laudelout

De microblogsite Twitter heeft dinsdag zijn eerste reclameboodschap voorgesteld. Door reclame op zijn site aan te bieden wil Twitter investeerders geruststellen die twijfelen aan de mogelijkheid om inkomsten te genereren via de site. De reclameboodschappen, "promoted Tweets" of reclame-Tweets, zijn vergelijkbaar met de gewone berichten ('Tweets') die nu door de gebruikers van de site worden verstuurd. 'De boodschappen worden betaald door bedrijven of organisaties die een grote groep gebruikers willen aanspreken', klinkt het vanuit San Francisco, waar Twitter zijn hoofdzetel heeft. De eerste bedrijven die gebruik zullen maken van de nieuwe advertentiemogelijkheid zijn onder andere de energiedrank Red Bull, de filmstudio Sony Pictures, de luchtvaartmaatschappij Virgin America en de koffieshopketen Starbucks. Twitter, gesticht in 2006, telt vandaag wereldwijd tientallen miljoenen gebruikers. Er circuleren geregeld geruchten dat de site zou worden overgenomen, met name door de socialenetwerksite Facebook. Investeerders twijfelen of de site, die gratis te gebruiken is, in staat is om inkomsten te genereren. Een eerste stap werd gezet in oktober 2009 dankzij een distributieakkoord met de zoekrobotten Google en Bing (Microsoft) die Twitter vergoeden voor het verspreiden van "Tweets". Tanguy Laudelout