Bekend op Twitter (deel 13) Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Linde Merckpoel.

Naam: Linde Merckpoel
Twitternaam: @lindemerckpoel
Twittert sinds: 19 mei 2010 en heeft 1.013 tweets
Aantal volgers: 6.247
Volgt zelf: 122
Tweet: Wist je dat @tomasstaatop geen pannenkoekenman is. En eigenlijk ook zelfs niet graag frieten lust!! #datKANtochniet!!!! #geenfrieten!!!!

Waarom Twittert u?
Linde Merckpoel: "Ik was oorspronkelijk niet van plan om zelf Twitter te gebruiken, maar toen het IT-team van Studio Brussel voor mij een account aanmaakte, kon ik er niet meer onderuit. Hoewel ik tot mei 2010 geen Twitteraarster was, volgde ik wel wat er op de sociale netwerksite gebeurde. Ik heb vrij snel geleerd hoe ik Twitter moest gebruiken, ik wist bijvoorbeeld al waarvoor een apestaartje en een hashtag dienden."

"Ik tweet voornamelijk voor mijn werk als radiopresentatrice. Persoonlijke tweets als 'mijn uien staan nu op het vuur' zal je bij mij niet vinden, ik vind het trouwens vervelend als mensen elke minuut van hun leven op Twitter plaatsen. Ik zal zo'n types dan ook snel ontvolgen. Wat ik er wel zal opzetten is iets dat ik meegemaakt heb dat grappig en amusant is."

"Het toffe aan Twitter is dat je kunt zien dat mensen nadenken over wat ze posten, in plaats van er maar wat op te zetten. Het maakt me vrolijk als ik grappige en doordachte posts kan lezen."


Wie volgt u zelf? Linde Merckpoel: "Ik volg mensen die nuttig zijn voor mijn job, politici en Belgische artiesten. Daarnaast volg ik ook mensen die ik tof vind, die aansluiten bij mijn persoonlijke interesse. Figuren die mij doen lachen zijn onmisbaar op mijn Twitter. De sociale netwerksite is ook een goede manier om in contact te geraken met iemand die anders moeilijk te bereiken is, bijvoorbeeld Kim Clijsters. Een paar maanden geleden hadden we voor het eerst contact met haar. Toen ze op Twitter postte dat ze de was aan het doen was, vroegen we haar via Twitter welk liedje ze daarbij wilde horen. Ze antwoordde: Kings of Leon met Pyro en dat hebben we onmiddellijk gedraaid (lacht). Dat maakte mij blij. Ook de tweets van De Wereld Van Sofie vind ik schitterend, ik vind ze zowel grappig en origineel als leerrijk. Ze slagen er altijd in om een glimlach op mijn gezicht te brengen."

Krijgt u veel respons op Twitter?
Linde Merckpoel: "Afhankelijk van het uur krijg ik meer of minder reacties op wat ik op Twitter zet. Als ik 's morgens iets post als ik op Studio Brussel aankom, om 5 uur, zullen er nog niet zoveel mensen op reageren. Naarmate de dag vordert, komen er meer reacties. Er zijn ook van die diehards die om mij om 5 uur al een 'goedemorgen' gepost hebben via Twitter, dat is wel leuk. Het aantal reacties dat ik via Twitter krijg, is niet te vergelijken met het aantal sms'jes en e-mails. Die laatste blijven nog steeds de belangrijkste middelen om met de luisteraars te interageren. Nochtans vind ik dat vreemd, want in Nederland, dat niet zó verschillend is van België, is Twitter veel populairder." (SM) Volg Linde Merckpoel op Twitter

Volg Knack op Twitter

Naam: Linde Merckpoel Twitternaam: @lindemerckpoel Twittert sinds: 19 mei 2010 en heeft 1.013 tweets Aantal volgers: 6.247 Volgt zelf: 122 Tweet: Wist je dat @tomasstaatop geen pannenkoekenman is. En eigenlijk ook zelfs niet graag frieten lust!! #datKANtochniet!!!! #geenfrieten!!!! Waarom Twittert u? Linde Merckpoel: "Ik was oorspronkelijk niet van plan om zelf Twitter te gebruiken, maar toen het IT-team van Studio Brussel voor mij een account aanmaakte, kon ik er niet meer onderuit. Hoewel ik tot mei 2010 geen Twitteraarster was, volgde ik wel wat er op de sociale netwerksite gebeurde. Ik heb vrij snel geleerd hoe ik Twitter moest gebruiken, ik wist bijvoorbeeld al waarvoor een apestaartje en een hashtag dienden." "Ik tweet voornamelijk voor mijn werk als radiopresentatrice. Persoonlijke tweets als 'mijn uien staan nu op het vuur' zal je bij mij niet vinden, ik vind het trouwens vervelend als mensen elke minuut van hun leven op Twitter plaatsen. Ik zal zo'n types dan ook snel ontvolgen. Wat ik er wel zal opzetten is iets dat ik meegemaakt heb dat grappig en amusant is." "Het toffe aan Twitter is dat je kunt zien dat mensen nadenken over wat ze posten, in plaats van er maar wat op te zetten. Het maakt me vrolijk als ik grappige en doordachte posts kan lezen." Wie volgt u zelf? Linde Merckpoel: "Ik volg mensen die nuttig zijn voor mijn job, politici en Belgische artiesten. Daarnaast volg ik ook mensen die ik tof vind, die aansluiten bij mijn persoonlijke interesse. Figuren die mij doen lachen zijn onmisbaar op mijn Twitter. De sociale netwerksite is ook een goede manier om in contact te geraken met iemand die anders moeilijk te bereiken is, bijvoorbeeld Kim Clijsters. Een paar maanden geleden hadden we voor het eerst contact met haar. Toen ze op Twitter postte dat ze de was aan het doen was, vroegen we haar via Twitter welk liedje ze daarbij wilde horen. Ze antwoordde: Kings of Leon met Pyro en dat hebben we onmiddellijk gedraaid (lacht). Dat maakte mij blij. Ook de tweets van De Wereld Van Sofie vind ik schitterend, ik vind ze zowel grappig en origineel als leerrijk. Ze slagen er altijd in om een glimlach op mijn gezicht te brengen." Krijgt u veel respons op Twitter? Linde Merckpoel: "Afhankelijk van het uur krijg ik meer of minder reacties op wat ik op Twitter zet. Als ik 's morgens iets post als ik op Studio Brussel aankom, om 5 uur, zullen er nog niet zoveel mensen op reageren. Naarmate de dag vordert, komen er meer reacties. Er zijn ook van die diehards die om mij om 5 uur al een 'goedemorgen' gepost hebben via Twitter, dat is wel leuk. Het aantal reacties dat ik via Twitter krijg, is niet te vergelijken met het aantal sms'jes en e-mails. Die laatste blijven nog steeds de belangrijkste middelen om met de luisteraars te interageren. Nochtans vind ik dat vreemd, want in Nederland, dat niet zó verschillend is van België, is Twitter veel populairder." (SM) Volg Linde Merckpoel op Twitter Volg Knack op Twitter